Teniski savez Srbije reagovao zbog privedenog državljanina Kine: "Pokrenućemo disciplinski postupak"

Ističu da će do kraja sarađivati sa policijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova

  • 0

Ne samo Srbiju, već i čitav svet potresla je informacija o nasilju koje smo videli na jednom od teniskih terena u Beogradu gde je kineski državljanin naočigled očevidaca maltretirao svoju ćerku na treningu.

Vest se brzinom svetlosti proširila meridijanima, preneli su je i neki od najpoznatijih tenisera i teniserki na planeti, a srpska policija hitro je reagovala i smestila državljanina V. L. (50) u pritvor.

U međuvremenu, oglasio se i Teniski savez Srbije koji je osudio incident, istakavši da je spreman na svaku vrstu saradnje.

Saopštenje Teniskog saveza Srbije prenosimo vam u celosti.

Novak Đoković reket Foto: Instagram.com/dylangee3

- Teniski savez Srbije se zahvaljuje MUP Republike Srbije na brzom i efikasnom postupanju vezano za nemili događaj koji se desio na teniskim terenima u Beogradu.

Od trenutka saznanja za ovaj incident u petak veče i prijave policiji u subotu ujutru Teniski savez je aktivno uključen u ceo slučaj.

Pored pokrenutog postupka od strane tužilaštva Republike Srbije, Teniski savez Srbije će takođe pokrenuti disciplinski postupak prema W.L. (50).

Po donošenju disciplinske odluke o istoj ćemo obavestiti i Teniski savez Evrope (Tennis Europe) kao i Međunarodnu tenisku Federaciju (ITF), što spada u standardnu proceduru.

Teniski savez Srbije ima nultu toleranciju na sve oblike nasilničkog ponašanja. To je nešto što svi zajedno moramo da sprečimo ne samo na teniskim terenima i sportskim objektima već u društvu generalno.

S toga apelujemo na sve subjekte u tenisu da ovakvu vrstu ponašanja uvek prijave ako imaju saznanja da se desila, a mi ćemo preduzeti sve korake i mere, kao i ovom slučaju.

Klubovi, treneri, roditelji, igrači i Teniski savez Srbije su na zajedničkom zadatku ne samo postizanja sportskih rezultata nego i stvaranju zdravih osoba i zato je potrebno da poštujemo jedni druge, mnogo truda, rada i emocija koje svi ulažemo u sport koji volimo - stoji u saopštenju Teniskog saveza.

Video: Nole prekinuo zagrevanje u parku da bi poneo kofer bakici: Divan gest našeg najboljeg tenisera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA