≫ 

Ogroman šok u Parizu: Rafael Nadal poražen pre osmine finala, Đokoviću je otvoren put do završnice!

Španac je poklekao protiv Tomija Pola u tri seta

  • 16

Kakav šokantan rasplet na poslednjem meču dana u Parizu! Rafael Nadal je poražen pre osmine finala od Tomija Pola iz Sjedinjenih Američkih Država posle velikog preokreta, u jednom od najinteresantnijih mečeva sezone posle dva i po sata igre - 1:2 (6:3, 6:7, 1:6)!

Prosto je neverovatno kako je Nadal sebi ovo dopustio, pošto je posle prvog sveta delovalo da sve ide u pravom smeru po njega. Igrao je rastrčano, sa dosta elana i činilo se da će ovo biti samo još jedna rutinska pobeda, kakvih je imao na desetine tokom karijere.

Doduše, na samom startu ovog perioda igre u trećem gemu je prepustio servis Polu, što je bio nagoveštaj da baš neće sve ići toliko glatko. Uzvratio je u narednom gemu, a u završnici seta je u osmom gemu ponovo oduzeo servis Amerikancu i potom završio posao za vođstvo.

Tomi Pol Foto: AP/Tanjug

Drugi set doneo nam je očekivan početak. Tomi Pol je izgubio servis, činilo se da klizi u propast, a onda je zaigrao kao nikada do sada. Odmah je on uzvratio brejkom, kao što je to Nadal učinio u prvom setu, a onda se odbranio od svih naleta Španca i obezbedio tajbrejk, gde je brzo došao do mini-brejka, nijednom nije prepustio svoj servis i zatim poravnao rezultat.

Verovatno niko pored malih ekrana nije mogao ni da poveruje da će Tomi Pol napraviti ne jedan, nego dva brejka na početku trećeg seta. Prvi već u prvom gemu, a drugi u petom, što mu je omogućilo da stavi dodatni pritisak na Nadala, koji se inače nalazi u Đokovićevom delu žreba i bilo je projektovano da se sastanu u polufinalu.

Od toga neće biti ništa. Sada je "najozbiljniji" rival koji je preostao iz tog dela kostura u Parizu, grčki teniser, Stefanos Cicipas. Ali ko može da garantuje da Tomi Pol neće pružiti još par magičnih partija?

Sledeći rival Tomija Pola biće Pablo Karenjo-Busta koji je u tri seta dobio Denisa Šapovalova.

Video: Šou Đokovića, Nadala i Federera na gala večeri Lejver Kupa: Velika trojka ponovo na okupu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    3. novembar 2022 | 05:27

    Antidoping komisija nije kontrolisala Nadala od 2009e u toj činjenici sve je jasno! Nadal je najveća sramota svetskog sporta ikada.

  • Nema vise

    3. novembar 2022 | 06:38

    Izgleda da su pojacali kontrolu. ,,Dopinga,, pa nesme da se igra zbog cele karijere.

  • Valdo

    3. novembar 2022 | 05:32

    Ljudi pa to nije nikakav šok. Nadal odavno nije ono što je bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA