≫ 

Nadal posle iznenađujuće eliminacije: "U mojim godinama nikad ne znate koji turnir vam je poslednji"

Španac se sada orkeće torinu i završnom Mastersu sezone

  • 3

Španac Rafael Nadal nije se proslavio u prvom meču na pariskom Mastersu, iznenađujuće je poražen, i to posle preokreta od Amerikanca Tomija Pola u tri seta. Bio je to sjajan meč, uzbudljiv, prepun naboja i veleobrta i kiks Nadala kome sada ostaje da se konsoliduje i prirpemi za veliko finale sezone - završni Masters u Torinu (13-20. novembar).

Nadal je posle meča mogao samo da konstatuje propušteno u meču u kojem je imao set prednosti, a odna pretrpeo težak udarac.

- Svaka čast Tomiju. Dešavaju se ovakve stvari, ali dobro je da se ovde desilo. Mislim da je igrao agresivno, osvojio je mnogo sjajnih poena. Imao sam dobru poziciju u drugom setu sa  brejkom i gemom prednosti, ali sam posle odigrao veoma loše. Dakle, da, nisam zaslužio pobedu jer sam igrao baš loše u tom ključnom trenutku - rekao je Nadal posle poraza.

Naredni izazov za Nadala je veliko finale sezone, završni Masters u Torinu.

- Da, nadam se da ću, ako se do tada ništa ne desi, biti tu! Srećan sam samo zbog činjenice da ću igrati tamo, iako poslednjih nekoliko meseci nisu bili savršeni za mene, ali nemam šta da izgubim posle dobre godine. Tako da ću ići na to, daću sve od sebe i na kraju dana trebaju mi treninzi, jer u poslednjih pet meseci nisam imao dovoljno dana za treninge, ne govorim ni o tome da sam na turnirima, samo govorim o treningu, da sam u ritmu. Ako se budem osećao dobro, pokušaću da dođem malo ranije nego inače da bih mogao da treniram i dam sebi priliku da odradim lepo finale ATP turnira. Možda će biti poslednje, u mojim godinama svaki može biti poslednji turnir, tako da ću dati sve od sebe da uživam. Trudiću se da nastavim da dajem sve od sebe, to je to - poručio je Nadal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gox

    3. novembar 2022 | 09:48

    Tebi to nije problem,uzmes malo dopinga i igras do 70-te kao da imas 18 gidina!

  • Aman

    3. novembar 2022 | 10:38

    Ovaj bez patetike i tuge ne moze

  • 😭😭😭

    3. novembar 2022 | 16:29

    Ajde ti kod Rodžera vreme je da odigraš prvu penzionersku partija šaha sa njim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA