≫ 

I pored svih zabrana: Đokoviću ove sezone sve uskratili, on završio među osam najboljih!

Samo je pitanje - šta bi se desilo da je imao priliku da brani sve svoje bodove ili da uzme neke nove

  • 7
Novak Đoković i Karen Hačanov Foto: Tanjug - AP

Posle prave golgote i jedne sezone pune restrikcija, Novak Đoković je na sebi svojstven način uspeo da napravi čudo i da sebi obezbedi mesto među osam najboljih na ATP listi. Pravo je pitanje, kako je pored oduzimanja prilike da se bori za toliko veliki broj bodova napravio sebi prostor za ovo? Efikasnost. Efikasnost i u malom manevarskom prostoru.

Podsetimo, Novaku je bilo onemogućeno da se takmiči na Australijan Openu i US Openu, zatim na Mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Montrealu i Sinsinatiju, a da pritom nije dobio niti jedan bod za osvojenu titulu na Vimbldonu.

I pored toga će završiti među osam najboljih.

Što je još neverovatnije, mogao bi do kraja sezone, u odnosu na ostale rezultate i svoj plasman na Mastersu u Parizu i završnom Mastersu u Torinu, da završi i u Top 5.

Novak je imao priliku se takmiči na devet turnira ove godine (od čega se na već pomenutom Vimbldonu nisu brojali bodovi).

Četvrtfinale Dubaija, drugo kolo Monte Karla, finale Beograda, polufinale Madrida, titula u Rimu, četvrtfinale na Rolan Garosu, titula na Vimbldonu, trofeji u Tel Avivu i Astani i, za sada, polufinale u Parizu.

Sve je to doprinelo da je Đoković trenutno osmi teniser sveta sa tendencijom da se vrati jedno mesto napred koje mu je i pripadalo pre ove nedelje.

Samo je pitanje - šta bi se desilo da je imao priliku da brani sve svoje bodove ili da uzme neke nove?

Do sada, sakupio je 3080 bodova do polufinala Pariza, mogao bi da odbrani titulu i dođe na 3720 poena i vrati se na sedmu poziciju planete.

To znači da bi se na završnom Mastersu u Torinu (gde bi se i pored sve muke plasirao i bez osvajanja Vimbldona), mogao da uđe i do Top 5 ukoliko ode do trofeja i ukoliko se poklope neki rezultati.

Video: Za manje od sat i po vremena počistio Hačanova sa terena: Đoković kao furija do četvrtfinala Pariza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer

    5. novembar 2022 | 12:04

    Bilo bi kao i svake godine, ubedljuvo prvi imao bi i odbranjene i nove bodove. Ako ga puste eto njega nazad na br1 ...

  • Veca

    5. novembar 2022 | 15:53

    Nek je on nama ziv i zdrav. Nole ce opet biti broj 1😂😄👌🥳🥳

  • Cc

    5. novembar 2022 | 08:23

    Sam je kriv za te zabrane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA