≫ 

"Ima meda i žuči, što je veći izazov, to sam ja spremniji": Novaka ne brine poraz od Runea, u glavi je Torino

Najbolji srpski teniser danas nije mogao do titule u Parizu

  • 0
Rune - Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković danas nije uspeo da dođe do titule u Parizu, pošto je posle dramatičnog meča poražen od Holgera Runea u tri seta - 1:2 (6:3, 3:6, 5:7).

Ipak, na konferenciji za medije moglo se primetiti da taj poraz nije mnogo potresao Đokovića, koji je istakao da je samo delimično razočaran, ali da se već okreće onom što ga čeka dalje.

- Ti momenti, prvi gem drugog seta, opet publika koja je počela da skače za njega, ceo stadion ga je digao, vrlo slično kao juče i prekjuče zapravo. Onda se promeni sve, promeni se energija na terenu, dobio je krila na terenu. Šteta, imao sam puno šansi početkom drugog i ceo treći set, brejk prednosti, 30:0, par poena koji su neverovatni, necevi i sve te stvari. Ali dobro, šta je tu je, zasluženo je pobedio, borio se, nema šta da se kaže i doda previše. Ostaje žal za tim nekim propuštenim prilikama kada sam imao priliku da napadnem, nisam to radio onako kako treba, efikasnije, on je to čitao, stizao lopte, pravio neke pasing šotove u ključnim momentima. Moram da poradim na tome da stvari rešavam brže. Forma je odlična, super nedelja, idemo dalje.

Jedan novinar je uporedio situaciju sa citatom iz Njegoševog "Gorskog vijenca", a Novak se složio, istakavši da se najviše nauči iz ovakvih situacija, samo onda kada se otvori um.

- Ima i meda i žuči. To je sastavni deo profesionalnog sporta, ovakvim momenti se doživljavaju, ne prvi, ne i zadnji put. Iz ovakvih izgubljenih mečeva se najviše nauči kada se pristupi otvorenog uma i kada se gleda pozitivno. Razočaran sam, moram malo da se izduvam, sutra je već novi dan, moram da se okrenem Torinu. Dobro se osećam, imam izvanredan skor u dvorani u karijeri. Uvek sam igrao dobro u ovim uslovima, radujem se još jednom velikom izazovu, tamo je svaki meč finale. To mi odgovara, što je veći izazov, to sam ja spremniji na terenu, znam šta mi je činiti i pokušaću da završim sezonu sa još jednim trofejom.

Video: Bersi je video moćnog lava Novaka: Đoković ludačkim poenima slomio Cicipasa, pa urliknuo kao zver

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA