Svi su očekivali da to bude Iga: Neverovatna Garsija osvojila završni WTA turnir u Fort Vortu

Ona je u finalu savladala Arinu Sabalenku, koja je prethodno eliminisala prvu teniserku sveta, Igu Švjontek iz Poljske

  • 0
Karolin Garsija i Arina Sabalenka, WTA završni turnir Foto: Tanjug - AP

Iako su svi očekivali da Iga Švjontek posle neverovatne sezone na WTA turu sve kompletira i titulom na završnom turniru, na kraju se dogodio iznenađujući obrt. Poljakinja je poražena u polufinalu, a do titule je stigla Karolin Garsija iz Francuske koja je u finalnom meču savladala Arinu Sabalenku u dva seta - 2:0 (7:6, 6:4).

Inače, Beloruskinja je prethodno u polufinalnom meču savladala upravo Švjontekovu, dok se Garsiji nisu davale velike šanse, pogotovo nakon grupne faze u kojoj je poražena upravo od sjajne Poljakinje.

Pa opet, ženski tenis nam je još jednom pokazao koliko je nepredvidiv, pošto je Garsija prvo u polufinalu savladala Mariju Sakari, a potom i pomenutu Sabalenku, iako je oba puta bila blagi autsajder.

Može se reći da je noćas "prelomio" vrlo tesan i neizvestan prvi set koji je otišao u tajbrejk nakon što u njemu nije bilo brejkova, a ni brejk lopti. Tamo su dve teniserke "nadoknadile" sve propušteno, pa smo videli mini-brejkove na sve strane, ali je dva više ipak napravila Garsija.

To joj je dalo dodatnu snagu i motiv, pa je oduzela servis Sabalenki odmah na početku drugog seta. Intersantno, bila je to jedina brejk lopta na čitavom meču i bila je iskorišćena, pošto je Garsija do kraja sačuvala svoj servis i iskoristila drugu meč loptu koja joj je bila ponuđena.

Ovakav rasplet govori da će Karolin Garsija završiti sezonu na četvrtoj poziciji na WTA listi sa 4.375 bodova. Prva će biti Iga Švjontek sa 11.085 bodova, drugoplasirana je Ons Žaber iz Tunisa sa 5.055 bodova, dok je Džesika Pegula iz SAD treća sa 4.691 bodom.

Druga finalistkinja, Arina Sabalenka je petoplasirana sa 3.925 bodova, a najboljih deset kompletiraju Marija Sakari iz Grčke (3.871), Koko Gof iz SAD (3.646), Darija Kasatkina iz Rusije (3.435), Veronika Kudermetova iz Rusije (2.795) i suspendovana Simona Halep iz Rumunije (2.661).

Video: Đoković posle tvrda dva seta otišao u osminu finala Pariza: Novak slomio žilavog Amerikanca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA