"Moj sin se nikada neće ponašati kao Federer, on je Srbin": Srđan Đoković imao opasku na račun Švajcarca

Otac najboljeg na svetu govorio je kolike su šanse da Novak zaigra na Australijan openu

  • 20
Porodica Đoković, KZŠ, Srđan Foto: Nikola Tomić

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković poražen je u finalu Pariza ovog vikenda od Holgera Runea, ali će se vrlo brzo naći na završnom turniru u Torinu.

To je bio povod da njegov otac Srđan Đoković bude gost na televiziji K1, gde je pričao koliko je važno pojavljivanje Novaka na velikoj sceni za čitav srpski narod.

- Prvo da vam kažem da se on pojavio u najgore vreme za Srbiju i za srpski narod u poslednjih 50 godina. On se pojavio kao proviđenje i kao znak da mi nismo genocidan narod, da smo mi deo stare evropske civilizacije, da nemamo čega da se stidimo. Pokazao je da je nemoguće da neko takav, dečko koji je cenjen u čitavom svetu i ima poštovanje, da je nemoguće da dolazi iz lošeg naroda, kako su hteli da nas predstave ti čuveni zapadnjaci. Pokušavaju i dalje tako da nas predstave, ali mi smo čvrsti, uz svoju veru i narod, ništa nas ne može pokolebati, ako smo zajedno kada je najteže.

Ističe da se Novak oseća sjajno, uprkos porazu od Runea u finalu.

- On je sjajno. On je pun energije, elana, da nastavi tu gde je zastao, ne svojom krivicom, nego tih nekih ljudi koji odlučuju i sebi daju za pravo da odluče koje turnire će da igra, a koje neće. Nažalost, batina je u njihovim rukama, ali sve se menja, pa i to, nadamo se da će sport ostaviti sportistima.

Pomenuo je i kakva je situacija kada je u pitanju Novakov nastup na Australijan openu u januaru.

- Isti kakav je bio kada je bio kada su ga proterali isti ti, moram da biram reči, nisam ih birao onda kada su mi držali dete u zatvoru sedam dana. To je sramota svih sramota gospodara sveta. On je bio u zatvoru. Kada je gledao na stotine Srba, koji su mu pružali podršku... Sada nije mogao ni da čuje, ni da vidi te ljude koji su mu pružali podršku. Oni su hteli jednostavno da ga slome i unište i da pokažu preko njega, koji je bio najbolji na ATP listi, da mogu da rade šta hoće. Dok je leteo između Dubaija i Melburna, promenili su zakon gde nevakcinisani ne mogu da uđu u zemlju. On nije tamo išao svojevoljno, on je bio u dogovor sa TS Australije. Ista situacija je i sada, ne znam da li će se promeniti, ali to nije ni važno. On je ostvario veliku pobedu, veću od 10 Australijan opena. Više i ne brojim koliko ih je uzeo. Njegova pobeda se ogleda u tome, što su sve te ljude iz tog zatvora posle osam godina pustili.

Rune - Đoković Foto: Tanjug/AP

Bacio je opasku i na Rodžera Federera.

- Da li mislite da će neko da lobira? Naravno da neće, njima nije u interesu da igra, on je i dalje najbolji. Neka urade šta misle, biće najbolji sportista svih vremena, teniser je odavno. Po svim pokazateljima je tako, u naredne dve godine će biti tako, toliko planira da igra na vrhunskom nivou. Način na koji Federer igra, moj sin nikada neće tako igrati, zarad drugih stvari koje nemaju veze sa sportom. On je Srbin i član porodice Đoković i tako se ponašati neće.

Dodatno je objasnio zbog čega ima takav stav prema Švajcarcu.

- Zbog situacije na Kipru, verovatno. Hoću da kažem da je Novak ne samo što je najbolji teniser, nego i čovek. Strašna mi je enigma kako su mu dali da ne igra u Melburnu i Njujorku, a dali su mu u Londonu. Evo, ja ne znam. Verovatno im je pokazao da je najbolji tamo, pa su mu sprečili Njujork. I te bodove iz Londona mu nisu priznali. On vraća sve na sportskom terenu.

Video: Bersi je video moćnog lava Novaka: Đoković ludačkim poenima slomio Cicipasa, pa urliknuo kao zver

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anna

    8. novembar 2022 | 11:37

    Hajde covece ne blamiraj sina,ugledaj se na Rodzerovog oca bre.

  • Keka

    8. novembar 2022 | 12:05

    U svetu biti najbolji pa jos prvi nije lako,a da si jos SRBIN.Novak je dokazao da je covek,da ima svoje misljenje I da novac njegov primat

  • Gg

    8. novembar 2022 | 11:32

    Ćuti više, smaras, nisi najbolji teniser svih vremena, njegov si otac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA