≫ 

Novak pobedom započeo turnir u Torinu: Đoković bolji od Cicipasa, Grk nije ni pripretio našem teniseru

Odličan meč našeg predstavnika, samo jedan brejk je bio dovoljan da slavi u ovom meču

  • 10

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo turnir u Torinu, gde je u prvom meču "Crvene" grupe bio bolji od Stefanosa Cicipasa sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Novaku je samo jedan brejk bio dovoljan za slavlje u ovom meču, onaj koji je napravio na samom startu kada je oduzeo brejk Stefanosu Cicipasu, koji je očigledno sa manjom koncentracije izašao na teren u Torinu.

Đoković je tu napravio i ključnu prednost, kasnije je servirao sve bolje i bolje, praktično je retko kad gubio poene na svoj servis u prvom setu, što je dovelo do toga da slavi sa 6:4, i to bez ijedne prilike da brani brejk loptu. Ne treba zaboraviti ni to da je Cicipas prvi set završio bez izgubljenog poena na prvi servis.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Cicipas je posle izgubljenog seta dosta konsolidovao svoje redove, svoje servise i uspevao je da osvaja poene u serijama, gde je sada on preuzeo ulogu koju je Novak imao u prethodnom. Praktično, retko gubio poene i ređao je gem za gemom.

Novak se tu u drugom setu po prvi put susreo i sa brejk loptom, ali je odličnim vinerom uspeo da se vrati, uzvrati rivalu i ponovo izjednači.

I jedan i drugi su potom počeli da serviraju isuviše dobro, te je meč otišao u taj-brejk, gde je Novak pokazao da je u ovom trenutku na znatno jačem mentalnom nivou od svog rivala i slavio je sa 7:4.

U narednom meču će Novak igrati protiv Danila Medvedeva u sredu, 16. novembra, dok će Andrej Rubljov igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    14. novembar 2022 | 20:49

    IDEMO NOLE SRBINE DO NOVE TITULE.

  • Kele

    14. novembar 2022 | 22:38

    Idemooo Noleee💯

  • Milena

    15. novembar 2022 | 08:01

    Jos jednom je pokazao ko je!Taj decko je savrsen♥️Ma kakve lopte je vracao!!!Pa Nole nstavi,ti si najbolji svih vremena!Ponosna sam na tebe,kao tvoja majka.Bez obzira sta zlobnici zele,pisu,vide te u nekom izdanju u kom su oni ostani samo takav….Napred😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA