≫ 

Đoković u polufinalu završnog Mastersa: Novak lovio svaku grešku Rubljova i ulovio prolaz dalje!

Kakva demonstracija sile Srbina na severu Italije

  • 11

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obezbedio je učešće u polufinalu završnog Mastersa u Torinu pošto je u grupnoj fazi stigao i do druge pobede savladavši Andreja Rubljova sa 6:4, 6:1.

Novak je pre Rubljova bio bolji od Stefanosa Cicipasa, a nakon susreta Grka i Danila Medvedeva, te poslednje runde grupne faze, biće jasnije sa kim će se boriti za finale vrednog turnira na severu Italije.

Mnogi koji podrobnije prate tenis znaju da je Rubljov jako dobar momak, u izlaganjima pred novinarima vrlo miran, ali je pred Đokovićem svaki teniser dobije nervozu koju ne može da obuzda, jer ima utisak da igra protiv mašine koja nezaustavljivo ide napred.

Andrej je to sada osetio na svojoj koži, iako je do 10. gema imao vrlo dobre momente i još sigurniju igru na svom servisu gemu.

Marin Čilić, Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Sa druge strane, Đoković je bio više nego izvanredan u prvom setu, jer je na svom prvom servisu osvojio 17/17 poena, te sačekao samo jedan mali pad koji je odlučio pobednika u prvom setu.

Požalio se Rubljov da od svetlosti sa semafora nije video jedan "balon" pri djusu, te je poslao lopticu direktno u mrežu. To je omogućilo i prvu brejk loptu, a ona je odmah i realizovana, tako da je reket ruskog predstavnika dva puta završavao na betonu.

Činilo se da će Novak morati da uloži još napora da savlada Andreja, ali slom je stigao odmah u drugom gemu. Taj brejk za 2:0, a onda i potvrda je stavilo protivnika na rezervu koja je potrošena za 3:1, a onda se Rus samo prepustio valu koji ga je odveo direktno do poraza.

Sada je pitanje da li će imati Rubljov snage za polufinale gde je Novak već viđen gost (ili domaćin). U narednim mečevima i poslednjem kolu grupne faze biće jasnije protiv koga će igrati za prolaz u finale turnira.

Za sada, kao glavni kandidati su Feliks Ože Aliasim i Tejlor Fric.

TOK MEČA

II SET

6:1 - KRAJ! NOVAK JE U POLUFINALU ZAVRŠNOG MASTERSA U TORINU!

5:1 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Čini se da je poslednja tri poena Rubljov bukvalno predao oružje, jer njegov govor tela već zove na odlazak u svlačionicu.

4:1 - Možda se i ponadao ruski predstavnik da može da dođe do preusmerenja, ali posle uvodnog poena je samo skliznuo ka gubitku novog gema. Pred svršen čin smo i Đoković ide ka lakoj pobedi.

3:1 - Iako je mašina mogla da samelje i ono malo što je od Rubljova ostalo u Torinu, sa djusa se prešlo na gem loptu koju je Rus ipak realizovao. Moraće Đoković ipak da bude pažljiv u koracima kako ne bi došlo do komplikacija u ovom jasnom smeru.

3:0 - Na isteku prvog sata igre stiže Novak i do potvrde stečenog brejka. Čini se da će morati da se desi veliki prevrat u ovom susretu kako bi Rubljov izbegao poraz.

2:0 - BREEEEEJK ZA NOVAKA! Rubljov je sada totalno van kontrole, jer mu se bukvalno svaka greška pretvori u pakao. Novak je na 40:40 odigrao jedan fantastičan forhend koji je završio na liniji, ali se Rus zadržao u igri... Ne zadugo. "Balon" je umalo pogodio semafor na vrhu hale, na šta se požalio Rubljov kojem je zasmetala svetlost koja je stizala odatle. Promašen čist volej, a onda i frustracija za brejk koji sada gura Novaka ka pobedi. Sve to je ispratila i Tara, ćerka srpskog asa, koja je aplaudirala na uspeh svog oca.

1:0 - U čitavom prvom setu srpski as nije izgubio niti jedan poen kada odservira prvi servis, a došao je sada i taj momenat. Zato i jeste Rubljov imao 15:15, a onda i 30:30, ali prilike za Rusa i dalje nema. Frustracija je i dalje prisutna kod Novakovog protivnika, jer se u ovih 40 minuta ima osećaj da se radi o zidu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

I SET

6:4 - SEEEEET ZA ĐOKOVIĆA! Lomi Rubljov reket na prvom popuštanju. Samo jedna šansa i odmah kazna žestoka. Sklonio se Rus od djusa, ali je ponovo usledio, tako da je pod pritiskom izbacio jedan bekhend daleko od terena, a onda je Đoković izvršio pritisak koji je zaključio ovu deonicu. Još korak i Novak je u polufinalu završnog Mastersa u Torinu.

5:4 - Ovo se zaista retko gleda. Đoković je na 17/17 pri prvom servisu. Jednostavno, ne dozvoljava svom protivniku ni da pomisli na poen kada krene dobro prvi udarac.

4:4 - Evo prvih potresa u igri Rubljova i duple servis greške. Došlo se i do djusa, a jasno je da će malo prevagnuti shodno tome da je isti odnos vinera i neiznuđenih grešaka (9-4). Ipak, ponovo je izbegnuta brejk lopta i sada hodamo polako završnici seta.

4:3 - Nema drame. Sve što vidimo na prvom servis od Novaka je krajnje fascinantno. Čekaju se prve greške Andreja koji za sada, takođe, ne popušta.

3:3 - Sada je već 17 minuta iza nas i imamo novi egal. Ako se može reći, ovo je bio najuzbudljiviji gem sa 40:30, ali ni ovde nismo videli makar djus. Ukoliko se pogledaju procenti, Rubljov je taj koji ima nešto slabiji procenat ubačenog prvog servisa, ali i na drugom uspeva da održi dovoljan tempo da izbegne pretnje (5/8).

3:2 - Do lakih 10/10 na prvom servisu za Novaka. Evo i kote od šest asova i nastavlja se presigurna igra srpskog asa.

2:2 - Niko za sada nije uspeo da istupi na protivničko polje delovanja. Novak je jednom forhend dijagonalom ostvario viner za 30:15, ali nakon toga je ponovo Rus ponovo lako stigao do gema.

2:1 - Đoković je u samo dva svoja servis gema dospeo do cifre od četiri asa. Glatko je stiglo novo vođstvo, sada sa nulom i ovo može da hrabri sve Novakove navijače.

1:1 - Naoštren je i Rubljov od samog starta. Prilično je lako kombinovao na 1-2 i koristio svoj brzi i prodorni forhend. Bez izgubljenog poena uvraća istom merom.

1:0 - Novak je osvojio sva tri poena ubacivši prvi servis, a onda je malo usporio sa kikom, zadržao se kratko na 40:15 i produžio do prvog vođstva u gemovima.

PRE MEČA

Novak pobedom može da osigura polufinale, pošto je u prvom kolu slavio protiv Stefanosa Cicipasa sa 2:0.

Pobedu u prvom kolu ostvario je i Rubljov, koji je priredio iznenađenje pobedom nad Danilom Medvedevim u prvom kolu.

Đoković i Rubljov su do sada igrali dva puta, Novak ga je prošle godine pobedio upravo u grupnoj fazi u Torinu kada je slavio sa 2:0, dok se Rus revanširao ove godine u Beogradu u finalu Serbia opena, kada je pobedio sa 2:1.

Video: Đoković bolji od Cicipasa, Grk nije ni pripretio našem teniseru: Pobeda Novaka na startu u Torinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA