≫ 

"Gladan sam!": Novak posle plasmana u finale završnog Mastersa poslao poruku koja ocrtava njegovu moć

Srbin savladao Frica u dva seta i osmi put igraće za trofej na završnom Mestersu

  • 10

Superiorno deluje ovaj uzlet Novaka Đokovića, niko mu ništa ne može - i stvarno je to sada tako. Srbin je preskočio još jednu prepreku na završnom turniru u Torinu, upisao i četvrtu pobedu, i sada mu predstoji još jedna na putu do trofeja koji čeka sedam godina. Plasman u finale ovog turnira ostvario je osmi put i gladan je da ga osvoji, želi ga jako, iako iscrpljen, pomalo umoran od jučerašnje borbe sa Medvedevim i današnje sa Fricom.

Poslednji put ste posle sedam godina osvojili ovaj turnir, koliko ste gladni, pitao je zvanični konferensije turnira Noleta posle meča, a odgovor je usledio kao iz topa.

- Gladan sam! Vrlo sam motivisan i gladan. Još jedan meč je ostao, daću sve od sebe sutra i nadam se da ću pobediti - poruka je Novaka za sve njegove rivale, i za onog sutrašnjeg (Ruda ili Rubljova) i za sve naredne.

Kakav ste tenis danas morali da igrate?

- Morao sam da se borim da preživim, nisam se baš osećao veoma reaktivno danas i nisam imao mnogo samopouzdanja. Znao sam da ću posle jučerašnjeg meča ući lošije u današnji duel, posle onakve borbe, znao sam da će mi to verovatno oduzeti malo vremena za reakciju. Morao sam da se prilagodim, da pronađem dinamiku i kretanje koje će mi biti potrebno protiv Frica koji je jedan od najboljih servera na turu. Morao sam da budem vrlo strpljiv. Nisam počeo drugi set baš najbolje, ali opet uspeo sam da mu oduzmem servis kad je na 5:4 servirao, kao što je Medvedev servirao juče za meč.  U tim trenucima pronašao sam novu brzinu i uspeo da zadržim živce i da odigram uvek taj poen više u taj-brejku tako da sam vrlo srećan što sam uspeo ovo da preguram jer ovo nije bio jedan od mojih boljih mečeva u smislu tenisa, ali uspeo sam da opstanem.

Da li vam je publiak pomogla i familija koja je bila tu?

- Da, uživao sam u ovoj atmosferi, ljudi dođu da gledaju kako igrate i mi to jako poštujemo, oni očekuju neku vrstu zabave uz dobar tenis i nadam se da su danas zaista uživali, pogotovo na kraju meča. Morao sam da se nekako saberem jer je svaki poen, pogotovo protiv igrača kao što je Fric, koji je sjajan serviser, bitan. Uspeo sam da pronađem dobar ritam, da ga nateram da pogreši u ključnom trenutku, da ga nateram na još jedan udarac iz forhenda, i jako sam zadovoljan zbog svega - poručio je Nole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    19. novembar 2022 | 17:20

    Pojedi ih breeeee sveeeeee ,Prijatno😉💪💪

  • Kele

    19. novembar 2022 | 18:17

    Nole jedinstven si i neponovljiv. Idemo daljeee🍀

  • Ivan

    19. novembar 2022 | 20:10

    Nole je naš ponos i dika! Srećno ❤🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA