≫ 

"Znam kako je kad nemaš ništa na stolu, svaki evro sam zaradio znojem": Novak o temi o kojoj nikad nije pričao

Najbolji srpski teniser imao je opširno obraćanje posle polufinala u Torinu

  • 18
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se ranije danas u finale Završnog mastersa u Torinu, nakon pobede protiv Tejlora Frica u dva seta. Sutra u borbi za titulu čeka ga Kasper Rud.

Na konferenciji za medije posle samog susreta sa Amerikancem, Novak je deo obraćanja posvetio delu vezanom za finansije i nagrade koji teniseri dobijaju na turnirima. Kaže da on na to ne obraća mnogo pažnje i da sve dolazi kao posledica uspeha.

- Naravno, ljudi mogu da vide koliko zarađujemo. Ono o čemu mediji ne pišu su porezi, kao i drugi troškovi, ali to je u redu. Ne mogu da sedim ovde i da pričam o novcu kao o jednom od problema u mom životu ili bilo šta slično. Veoma sam blagosloven i srećan. On dolazi kao posledica mog tenisa i uspeha koje sam ostvario, zajedno sa svojom porodicom i ekipom - poručio je Novak.

Smatra Novak da je ova tema za njega naročito važna, uzimajući u obzir kakvo je bilo njegovo detinjstvo i kroz šta je sve prošao na putu do svetskog vrha.

- Mislim da je svaki evro koji sam stekao zarađen napornim radom, znojem i suzama. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, jer znam kakav je osećaj kada nemaš ništa na stolu, kad imaš pet članova porodice, rat, sankcije… Hajde da ne zaboravimo odakle dolazim, u smislu u kakvom dobu sam odrastao. Tako da apsolutno znam i drugu stranu, što mislim da mi pomaže da u životu više poštujem sve što zaradim - rekao je Đoković. 

Video: Novak lovio svaku grešku Rubljova i ulovio prolaz dalje: Đoković u polufinalu završnog Mastersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    20. novembar 2022 | 09:09

    Sve je pošteno zarađeno i nema kome šta da se pravda. Uživaj sa porodicom care.

  • BASA

    20. novembar 2022 | 07:51

    Sve cestitke Nole ! Odlični odgovori i primer mladjoj generaciji , sportista ! Sve najbolje ti žele Komšije sa Banjice !

  • Sile

    20. novembar 2022 | 07:09

    I Nole kuva toplom vodom jer i on samo covek koji se disciplinovano od svoje 4god odricao trudio i nadljudski trenirao da svoj cilj ostvari. Nama niko nije branio da se ostvarimo recimo kao Nole. Ali naš sklop u glavi cilj i zelja nije kao nekog vrhunskog sportiste koji trenira uprkos svim odricanja kroz odrastanje i zato su oni gde jesu i zarade znojem sav svoj novac dok mi moze samo da ih gledamo i divimo. I nisam zavidan kamoli ljubomoran na njihove milione jer su zasluzno zaradili i neka im jos toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA