≫ 

Poznata i finalna, najnepravednija, ATP lista: Novak Đoković godinu završio na 5. mestu!

Kada se sve oduzme i sabere, dosta nepravednosti je upućeno našem teniseru

  • 16
Novak Đoković Foto: Marco BERTORELLO/AFP/Profimedia

Stigla je do kraja još jedna kalendarska godina u svetu tenisa, dok je ova možda i jedna od najnepravednijh prema teniserima, a pogotovo Novaku Đoković. Srbin je završio na 5. poziciji na ATP listi, iako je osvojio Masters u Torinu.

Ðoković je uspeo u finalu ovog turnira da slavi protiv Kaspera Ruda sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3, ali će i uprkos tome završiti godinu kao tek peti teniser sveta, sa ravno 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Karlosa Alkaraza.

Na drugoj poziciji se nalazi još jedan Španac Rafael Nadal, dok je Kasper Rud na trećoj poziciji. Za petama im je Stefanos Cicipas, koji se nalazi ispred našeg Novaka.

Kanađanin Feliks Ože-Alijasim zadržao je šestu poziciju na ATP listi, dok je Rus Danil Medvedev pao na sedmo mesto. Njegov sunarodnik Andrej Rubljov je osmi, Amerikanac Tejlor Fric je deveti, dok je Poljak Hubert Hurkač napredovao za jednu poziciju i trenutno je 10. na ATP listi.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je napredovao za jednu poziciju i trenutno je 29. igrač sveta sa 1.420 bodova, dok je Filip Krajinović zadržao 55. mesto sa 845 poena.

Laslo Ðere je 72. na ATP listi sa 738 bodova, dok je Dušan Lajović pao za dve pozicije i trenutno je 102. teniser sveta sa 566 poena.

Video: Ovako je Nole pokorio Torino i osvojio završni Masters

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    21. novembar 2022 | 10:15

    Nije mu priznat Vimbldon,2000 osvojenih bodova,nije igrao AO i JU ES OPEN,masterse u Americi,demokrate iz NATO zemalja,jedan poraz i to neočekivan od mladog Runea u finalu mastersa u Parizu,kapa dole najboljem teniseru sveta svih vremena,svidelo se to moćnicima ili ne,Nole legenda.

  • Краљево

    21. novembar 2022 | 09:56

    Pa kako bi ga drugacije skinuli sa prvog mesta?

  • Acko

    21. novembar 2022 | 10:28

    Sad Nole u inat im zasedni jos 2 godine na mestu broj 1,znamo svi da ti to mozes. Napravi im razliku da budes bolji i od Nadala i od Federera zajedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA