Povratak Đokovića u Zemlju kengura: Novak zvanično na listi za Australijan open, zna se i koji je nosilac

Najbolji srpski teniser se vraća na prvi Grend slem

  • 7
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Objavljena je lista učesnika za predstojeći Australijan open, a velike vesti za sve jeste da se na njoj posle godinu dana pauze zbog dobro poznate situacije ponovo nalazi Novak Đoković!

Srpski teniser je prošle zime imao problem sa vizom zbog vakcinisanja, zbog čega nije mogao da se bori za jubilarnu deset titulu. Zatvarali su Đokovića i u imigrantski hotel, nekoliko puta ga vodili po sudovima, a na kraju ga deportovali uz zabranu ulaska.

Međutim, došlo je do promene vlasti, nova je odmah poništila odluku prethodne, a istovremeno su se i pravila ulaska u Australiju drastično promenila. Sada više nije potrebna vakcina za ulazak, kao ni za učešće na velikim turnirima.

Saznao je Đoković istovremeno da će biti peti nosilac, što mu je zapravo omogućila titula na Završnom mastersu u Torinu posle koje se dodatno pomerio unapred na ATP rang listi.

Prvi nosilac biće Karlitos Alkaraz, drugi će biti Rafael Nadal, treći Kasper Rud, a četvrti Stefanos Cicipas. To odmah znači da će Novak sa nekim od njih igrati pre polufinala, a sigurno je da bi mu najbolje legao Rud kojeg je dobio u finalu u Torinu.

Od srpskih igrača se na listi nalazi još Miomir Kecmanović, koji će biti 29. nosilac, kao i Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović, koji neće morati da igraju kvalifikacije.

Video: Nole prekinuo zagrevanje u parku da bi poneo kofer bakici: Divan gest našeg najboljeg tenisera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    6. decembar 2022 | 08:19

    Idemo Nole. Rasturi bandu.

  • eNL

    6. decembar 2022 | 08:34

    e baš mi je veoma drago, em što je održao svoju reč, nije popustio, ostao zdrav,nije nikoga nagovarao na vakcinu, izabrao je sam za sebe odluku i svaka čast! Nadam se a i verujem da će Nole pobediti na AO a mi navijači uživati u majstorijama Noletovog tenisa!! Ajmmoo Nole do pobede i vrati se tiho i polako na vrh,sami vrh!!!

  • Ne verujem nikom nista

    6. decembar 2022 | 08:40

    Prosle godine je i trenirao na terenu pa su ga mucki deportovali... Ali svi smo uz tebe do tvoje 10te titule na AO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA