≫ 

Još veći motiv za Novaka u Melburnu: Pobedniku sleduje najveća novčana nagrada u istoriji turnira

Velike pare, baš velike pare su u pitanju

  • 1
Australian Open Melburn logo tenis Foto: Tanjug/AP

Prvi Grend Slem turnir sezone, Australian Open, koji počinje 16. januara, pripremio je za tenisere rekordno visok nagradni fond u iznosu od 76.5 miliona australijskih dolara (48.5 miliona evra).

Organizatori prvog od četiri Grend Slam turnira sezone, koji se održava u Melburnu, povećali su nagradni fond za 3.4 posto u poređenju sa prethodnim izdanjem, uz velika povećanja u prvom krugu turnira.

Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na prvom Grend Slem turniru 2023. kući će odneti po 2.9 miliona australijskih dolara, što je 1.8 miliona evra.

Svako ko ispadne u prvom krugu dobiće 106.250 australijskih dolara (67.384 evra), što je povećanje od 3.2 posto, dok će igrači koji uđu u drugi krug dobiti 158.850 australijskih dolara (100.739 evra).

Direktor turnira Krejg Tajli rekao je da će ukupni nagradni fond za australijsko tenisko leto, uključujući turnire za zagrejavanje kao što je "United Cup", prvi put premašiti 100 miliona australskih dolara (63.4 miliona evra).

- Na Australijan Openu povećali smo nagradni fond za svako kolo od kvalifikacija do finala, uz velika povećanja u prvom krugu - rekao je direktor turnira.

Povećanjem nagradnog fonda, rekao je, žele pomoći igračima da ulažu u svoje karijere dok se pripremaju za uspeh tokom godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA