≫ 

Težak udarac za legendarnu Navratilovu, dijagnostifikovane su joj dve vrste raka

Kreće borba...

  • 0
Martina Navratilova Foto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Legendarna teniserka Martina Navratilova, jedna od najvećih sportistkinja u istoriji, nalazi se u veoma teškom životnom razdoblju s obzirom na to da joj je dijagnostifikovan rak grla prve faze!

Ono što je tokom pregleda utvrđeno jeste i to da je Navratilovoj otkriven i nepovezan oblik raka dojke koji je takođe još u ranoj fazi. Podsetimo, njoj je još 2010. dijagnostifikovan jedan oblik raka dojke koji se povukao posle šest nedelja zračenja.

- Ovo je dvostruki udarac i veoma je ozbiljan, ali još uvek može da se popravi i nadam se povoljnom ishodu. Boriću se sa svim što imam - rekla je Navratilova.

Ova 66-godišnja Čehinja iza sebe ima 18 osvojenih Grend slemova, a lečenje će početi odmah ovog meseca. Ono što može da je raduje jeste istorija pozitivnih ishoda ove vrste raka (tip HPV) koji pozitivno reaguje na lečenje.

Mediji ističu da je Navratilova u novembru otkrila uvećan limfni čvor na vratu, da bi prilikom testiranja na to i u njenim grudima pronađena sumnjiva forma.

Navratilova je u karijeri čak devet puta osvajala Vimbldon, a od 1975. godine promenila je državljanstvo i igrala je pod američkom zastavom. Tri godine kasnije bila je prva teniserka sveta.

Video: Domina Spasić je pobedila rak dojke: Ovo je 7 simptoma na koje svaka žena mora da obrati pažnju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA