≫ 

Đokoviću prija Australija: Novak "protutnjao" preko Francuza za 2. kolo Adelejda

Novak se zagreva za Australijen open

  • 3

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo turnira iz serije 250 u Adelejdu, pošto je pobedio Francuza Konstanta Lestijena sa 2:0 (6:3, 6:2). 

Novak je u Australiji, u prvom singl meču ove godine dobio toplu dobrodošlicu, pa su ga tako navijači pozdravili apluzima i ovacijama. Na tribinama je bilo dosta srpskih navijača, a, po svemu sudeći, podrška je prijala Đokoviću koji je od starta meča nametnuo svoj ritam i u 6. gemu prvog seta upisao brejk za 4:2 i do kraja meča je bio dominantan.

Novak je nastavio da lomi rivala i već na početku drugog seta napravio je brejk posleodlične forhend paralele. Prve dve brejk lopte Novak nije iskoristio, ali treću jeste, posle neiznuđene greške Lestijena.

Usledila je nova potvrda brejka, da bi ubrzo i Lestijen konačno prekinuo crni niz od pet izgubljenih gemova. Ipak, to je bilo sve, pošto je srpski teniser do kraja "overio" pobedu za plasman u naredno kolo.

U drugom kolu Đoković će se sastati sa Kventinom Alisom, koji je u dva seta bio bolji od Džordana Tompsona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA