Srbi "posečeni" od strane Čileanaca na AO: Milojević i Zekić ispali odmah na startu kvalifikacija u Melburnu

Nije ono čemu smo se nadali

  • 1
Nikola Milojević Foto: Paul Crock / AFP / Profimedia

Prvog dana kvalifikacija za Australijan Open nismo baš videli onu sliku koju smo priželjkivali, jer su oba srpska predstavnika, Nikola Milojević i Miljan Zekić, već nakon nešto manje od sat i po vremena ostali bez šansi za glavni žreb.

Po oba Srbina su bile kobne čileanske snage - Zekić je eliminisan od strane 230. igrača sveta Tomasa Bariosa Vere 6:2, 6:2, dok Nikola Milojević nije imao sreće sa žrebom pošto mu je ispao prvi nosilac u kvalifikacijama, Alehandro Tabilo, koji je slavio sa 6:0, 6:2.

Zekić u prvom setu nije imao nikakvih šansi protiv Bariosa Vere, dok je u drugom uspeo da se trgne i počne da pravi brejk šanse, ali ne i da ih koristi. Sa druge strane, Južnoamerikanac je bio efikasniji u tom segmentu i na kraju slavio za nešto manje od sat i po vremena.

Sa druge strane, Milojević koji je bolje rangiran od Zekića, bio je u totalnoj defanzivi protiv Tabila, te je uz čak devet duplih servis grešaka i samo dva osvojena grema završio svoj put za 69 minuta.

Tabilo će u drugoj rundi kvalifikacija igrati protiv Austrijanca Ofnera, dok je Bariosu Veri novi zadatak Belgijanac Bergz.

Pre glavnog žreba, Srbija ima još dve šanse da dobije novog predstavnika na velikoj sceni Australijan Opena, a te prilike će imati dve dame - Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Olga će biti favorit protiv preko 50 mesta gore rangirane Brazilke Karoline Alveš, dok Natalija ima okršaj sa 132. igračicom seveta Brendom Fruvirtovom.

Video: Najbolji potezi sa finala meča Đokovića i Korde: Nole spasio meč loptu pa pobedio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA