≫ 

"Prase na ražnju, roštilj i rakija": Kako je jedna noć od pre 19 godina uticala na karijeru Novaka Đokovića

Mediji u Australiji ističu da je Novak upravo te 2004. godine naučio da igra "veoma agresivan stil tenisa"

  • 0
Novak Đoković Printskrin: Instagram/official_tk_puma_petrovic

Najbolji srpski teniser Novak Đoković impresivno je počeo 2023. godinu, osvojivši ATP turnir u Adelejdu, te je na taj način pokazao da se nalazi u odličnoj formi za Australijan open koji počinje 16. januara!

Bio je ovo Novakov drugi trijumf na pomenutom turniru, a mediji u Australiji, gledajući da Đoković u toj zemlji nije izgubio pet godina i da ima najveće uspehe, ističu da je upravo u Adelejdu naučio da igra "veoma agresivan australijski stil tenisa."

Portal "codesports.com.au" donosi priču sa nekadašnjim Novakovim trenerom Dejanom Petrovićem koji je ove godine bio na tribinama i kog je Đoković nešto kasnije i pomenuo na konferenciji.

Dejan Petrović , trener Novak Đoković Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / Profimedia

- Imao sam mnogo prijatelja ovde, koje sam zapravo video. Moj bivši trener koji me je trenirao kada sam pobedio tada (misleći na 2007. godinu), bio je ovde. To je bilo posebno - istakao je Novak posle trijumfa nad Sebastijanom Kordom.

Svojevremeno jedan od najboljih juniorskih igrača Australije, Petrović je početkom 2004. zvao tada 17-godišnjeg Đokovića da mu se pridruži na treninzima u Adelejdu.

- Trudio sam se da se oseća kao kod kuće. Napravili smo nezaboravan roštilj kod njega u "Blair Athol-u". Tradicionalno, imali smo prase na ražnju, meso sa roštilja, meze. Apsolutno sve. I, naravno, srpska rakija. Njegovi roditelji ne bi trebalo to da čuju, ali imali smo ih nekoliko - počeo je Petrović razgovor za pomenuti portal.

Nedugo zatim Petrović je Đokovića povezao sa lokalnom srpskom zajednicom i postao mu je mentor, a Novakov otac Srđan je navodno zamolio Dejana da bude stalni Noletov trener.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

- Radili smo dosta na mom prilasku na mrežu i na servisu. Veoma agresivno, u australijskom stilu tenisa. Bilo je to sjajno vreme, zabavljali smo se - rekao je Đoković.

Novak se tokom saradnje sa Petrovićem kvalifikovao na AO 2005. godine, potom i na Rolan Garos i Vimbldon gde je stigao do 3. kola. Posle Vimblodna brigu o njemu preuzeo je Italijan Rikardo Pjati, dok Petrović ističe da je ponosan na vreme koje je proveo sa Noletom.

- Nadam se da će ove godine osvojiti AO. Uostalom, sve velike stavri počinju ovde u Adelejdu!

Video: Nole izbacio menadžera iz lože tokom finala sa Kordom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA