≫ 

Novakova organizacija dobila velika pojačanja: Formiran prvi PTPA izvršni odbor

Među njima su i Paula Badosa i Džon Izner

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Samo nekoliko dana pre početka Australijan opena, Udruženje profesionalnih tenisera (PTPA), koje je osnovao Novak Đoković, objavilo je da se osam igrača koji predstavljaju sedam nacija pridružilo prvom izvršnom odboru ove organizacije!

Tokom svoje karijere ovi igrači i igračice su postigli značajan individualni uspeh i osvojili su ukupno 124 titule u pojedinačnoj konkurenciji žena i muškaraca (od toga Novak sam 92), kao i 52 titule u muškom i ženskom dublu.

Kako je navedeno na sajtu, u pitanju su sledeći teniseri i teniserke:

U pitanju su sledeći teniseri i teniserke:

Paula Badosa (trenutno 13. teniserka na svetu): Španska igračica, kojoj je najbolji rang bio drugo mesto na svetu. Ona je osvojila tri titule u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji.

Novak Đoković (trenutno peti teniser na svetu): Suosnivač PTPA i srpski profesionalni teniser i osvajač 21. grend slem titule u muškoj pojedinačnoj konkurenciji; osvajač 96 titula u pojedinačnoj konkurenciji za muškarce i jedne titule u muškom dublu.

Hubert Hurkač (trenutno deseti teniser na svetu): Poljski igrač, koji je osvojio pet titula u pojedinačnoj konkurenciji i četiri u muškom dublu.

Džon Izner (trenutno 41. teniser na svetu): Američki profesionalac, kojem je najbolji plasman osmo mesto. Osvajač je 16 titula u pojedinačnoj konkurenciji i osam titula u dublu.

Uns Žaber (trenutno druga teniserka na svetu): Igračica iz Tunisa i najbolje rangirana afrička i arapska teniserka u istoriji VTA i ATP. Osvojila je tri titule u pojedinačnoj konkurenciji.

Betani Matek Sands: Američka teniserka, koja je osvojila devet grend slem titula (pet u ženskom dublu i četiri u mešovitom dublu). Osim toga, osvajačica je i 27 titula u ženskom dublu na turnirima.

Vasek Pospišil (trenutnio 98. teniser u svetu): Suosnivač PTPA i kanadski profesionalac, kojem je najbolji plasman 25. mesto u muškom singlu i 4. mesto u muškom dublu. Osvajač je sedam titula u muškom dublu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Sajsaj Dženg: Kineska igračica koja je osvajila jednu titulu u singlu i pet titula u dublu.

Takođe, PTPA je otkrila svoje sveobuhvatne organizacione principe za zaštitu, poštovanje i garantovanje osnovnih prava igrača.

- Ova organizacija je zasnovana na uverenju da se svaki igrač mora poštovati, štititi i da im se moraju garantovati njihova prava, a PTPA principi će poslužiti kao naš kompas, kako bismo osigurali da živimo u skladu sa tim standardima. PTPA će napredovati samo kroz kolektivni glas, snagu i solidarnost igrača. Spremni smo da se suočimo sa izazovima i prilikama koje predstoje da unapredimo prava svih igrača - rekao je Pospišil.

Video: Nole izbacio menadžera iz lože tokom finala sa Kordom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA