Cicipas prvi put nakon finala AO pričao o Đokoviću, evo šta je Grk imao da doda o Novaku

Đoković je pre nedelju dana 10. put osvojio Australijan opena

  • 1
Novak Đoković, Australijan open 2023, Stefanos Cicipas pehar Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas izjavio je da najbolji igrač sveta Novak Đoković još nije dostigao svoj limit, prenosi grčki sajt "Tromaktiko".

- Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit - izjavio je Cicipas.

Đoković i Cicipas su odigrali 13 međusobnih duela u karijeri, a srpski teniser vodi 11:2 u pobedama. Đoković je dva puta pobedio Cicipasa u finalima grend slem turnira.

- Porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj. Spreman sam da nastavim da radim ovako u narednih 20 godina - rekao je Cicipas.

Grčki teniser je istakao da uvek mora da se dokazuje.

- Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina - zaključio je Cicipas.

Đoković je pre nedelju dana 10. put osvojio Australijan opena, pošto je u finalu turnira u Melburnu pobedio Cicipasa. Srpski teniser je stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri, a potom je preuzeo prvo mesto na ATP listi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    5. februar 2023 | 13:16

    Iz poraza izvlači sve pozitivno u odnosu na našeg Noleta i prema tenisu, želim mu svu sreću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA