Oglasio se najžešći Novakov kritičar: "On je mesija u Srbiji, znamo koliko nacionalizam preovladava tamo"

Američki novinar govorio o sponi Noleta i navijača

  • 20
Novak Đoković Ben Rotenberg Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/Sport360

Američki novinar Ben Rotenberg, čovek koji otvoreno priznaje da ne voli Novaka Đokovića, u najnovijem izdanju podkasta "No challenges remaining" ipak je odvojio vreme kako bi govorio o prvom reketu sveta!

Rotenberg se bavio odnosom Đokovića i navijača, odnosno nacije, te je došoa do zaključka da on često, na kraju, Novaka dovode u neprijatnu situaciju. Sve to je objasnio ovim rečima:

- Novak Đokvoić je veoma vezan za svoju domovinu i svoje navijače. To nije nešto što smo danas saznali. Nole ima veoma jaku vezu sa srpskim narodom i znamo koliko nacionalizam preovladava u tim krajevima - poručio je Amerikanac koji je nastavio:

- Mislim da nijedan teniser nikada nije bio vezan za svoju zemlju kao Đoković. On je skoro kao mesija u Srbiji, pošto je postao jedan od najvećih tenisera svih vremena. Za mnoge je Đoković taj koji je spasio Srbiju od zaborava. Taj osećaj doprinosi da je "klima" uvek napeta. Sa moje tačke gledišta, bilo bi preporučljivo da "snizite temperaturu" što je više moguće. Govorimo o sportu.

Novak je, inače, posle osvajanja Australijan opena otišao na zaslužen odmor u Marbelju, a na teren se vraća krajem meseca na ATP turniru u Dubaiju.

Trenutna pravila ga sprečavaju da ide u SAD, na Masters u Indijan Velsu i Sinsinatiju. Mada nije isključeno da se to promeni.

Video: Kosi tata, kosim i ja: Trešti sa terse u Melburnu dok Srđan Đoković slavi 10 Novakovu titulu na AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    6. februar 2023 | 09:02

    Da nema Novaka, ko bi znao za tebe? Ovako, iskomentarišeš i ceo svet odjednom čuje za tebe. Čime si ti faceru zadužio čovečanstvo? Pijevice se kače na Novakovu slavu.

  • Lik

    6. februar 2023 | 09:40

    Prvo nije jedan od najvećih nego najveći svih vremena. Da te ispravim. Bolje nacionalizam nego fašizam kao u vašoj državi pa ubijate ljude širom sveta. Opameti se pročitaj nešto drugo sem novina

  • Ma

    6. februar 2023 | 09:20

    A jeste vise, samo u Srbiji vlada nacionalizam i mi smo najgori kao niko u svetu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA