≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Za naš narod u Orahovcu, mural sa likom Đokovića je simbol slobode": Oglasila se Eparhija raško-prizrenska

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsećaju da su nepoznata lica u toku prethodne noći polila moral belom farbom

  • 1

Eparhija raško-prizrenska, povodom incidenta u Orahovcu gde je oskrnavljen mural sa likom Novaka Đokovića, navodi da je za naš narod u Orahovcu taj mural simbol slobode i dostojanstva "u situaciji u kojoj je poslednjih 23 godine izložen nizu napada, paljevina kuća, pljački i pucanja, a sve sa ciljem da se preostali Srbi prinude na iseljavanje".

Svaki incident i napad na naš narod na Kosovu i Metohiji naša Eparhija doživljava sa bolom i tugom, navela je Eparhija raško-prizrenska.

- Tako je i sa najnovijim incidentom u maloj srpskoj enklavi u Orahovcu, gde je na trgu ispred crkve oskrnavljen mural sa likom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je bio postavljen u organizaciji italijanske organizacije za pomoć našem narodu na KiM "Prijatelji Dečana"- navodi se u saopštenju.

Podsećaju da su nepoznata lica u toku prethodne noći polila moral belom farbom.

- Za naš narod u Orahovcu ovaj mural simbol je slobode i dostojanstva u situaciji u kojoj je poslednjih 23 godine izložen nizu napada, paljevina kuća, pljački i pucanja, a sve sa ciljem da se preostali Srbi prinude na iseljavanje. Policija po običaju napravi uviđaj, ali počinioci se nikada ne privode licu pravde - dodaje se u saopštenju.

Ističu i da je vladika raško-prizrenski Teodosije u nedelju u Orahovcu služio liturgiju da bi ohrabrio naš verni narod da ostane i opstane kao svoji na svome.

- Zato i ovom prilikom naša Eparhija izražava solidarnost sa našim hrabrim Orahovčanima i apeluje na međunarodne i kosovske institucije da Srbima u ovom gradu omoguće miran i dostojanstven život - zaključuje Eparhija raško-prizrenska.

Video: Očišćen mural sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA