≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ekskluzivno! Otkrivamo tajnu tretmana doktorke Marijane i kako je izlečila Novaka: "Treba da dobije Nobela"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marijana Kovačević je odmah posle Novakovog poziva sela u avion i prošla pola sveta da bi mu pomogla

  • 25

Novak Đoković je u Melburnu osvojio svoju jubilarnu 10. titulu na Australijan openu, a ukupno 22. Grend slem, čime je trenutno preuzeo vodeću poziciju u GOAT trci. Koliko je Novak ostvario veliki uspeh, najbolje govori podatak da je na AO došao povređen, nakon što je tokom meča polufinala u Adelejdu protiv Medvedeva ozledio zadnju ložu.

Takođe, Novakova izjava da je, s obzirom na okolnosti, ovo njegova najveća pobeda u karijeri, sve govori kroz šta je sve Novak morao da prođe da osvoji ovaj pehar.

Značajan udeo u Novakovoj tituli ima i čuvena doktorka Marijana Kovačević. Ona se pojavila u Novakovoj loži nakon nekoliko uvodnih kola u kojima se Novak mučio sa povredom.

A onda, od četvrtog kola i duela sa Aleksom de Minorom, kao da je sve nestalo i Novak je zaigrao onako kako ume, bez ikakvih problema sa zadnjom ložom.

Nakon što se plasirao u finale i javno se zahvalio doktorki Marijani što je posle prvog poziva odmah krenula na put i prešla pola sveta da dođe i pomogne mu.

O doktorki Marijani Kovačević, a posebno o njenim tretmanima se malo šta zna. Ona se i ne pojavljuje u medijima, a jedino što znamo jesu određene spekulacije i misterije oko tretmana, gde se pominje čak i konjska placenta, ali i kroz klijente koje je uspešno izlečila, među kojima su neke od najvećih zvezda svetskog sporta, kao što su Kristijano Ronaldo, Frenk Lampard, Robin van Persi, Vensan Kompani, pablo Zabaleta i mnogi drugi...

Upravo je primer kada je lečila Frenka Lamparda u Beogradu i pomogao dr Nenadu Dikiću, profesoru sportske medicne sa Fakulteta za fizičku kulturu i menadžment u sportu na Univerzitetu Singidunum, da dobije uvid u metode lečenja doktorke Marijane, koje je otkrio ekskluzivno u razgovoru za Telegraf.

Frenk Lampard Frenk Lampard se lečio kod doktorke Marijane; Foto: Tanjug/AP

Novak je nedavno osvojio Australijan open po 10. put, a opet se pričalo kako je zbog Marijaninog pristupa i tretmana zalečio mišić. Ona je bila interesantna u jednom periodu pre jedno šest godina kada je lečila engleske fudbalere.

- Jednog dana, dobio sam poziv od Engleske antidoping agencije, a te ljude poznajem lično. Oni su me pozvali i rekli "Doktore Dikiću da vidimo šta to naši fudbaleri rade u Beogradu i zašto dolaze". U pitanju je bio Frank Lampard, tada kapiten reprezentacije i Čelsija. Ja im kažem da dolaze na oporavak. Međutim, oni insistiraju: "Pa šta to vi imate tamo, a što mi nemamo u Engleskoj"?

- I onda sam ja zamoljen sa njihove strane da odem da vidim kakva je to terapija. Otišao sam sa dr Marijom Anđelković kod dr Marijane Kovačević, da vidimo šta je to, i ona nam je pokazala koju terapiju sprovodi.

- Zapravo to je elektroforeza (radi na principu električnog polja u kojem se DNK molekul kreće kroz smešu.. prim. aut.) određenih susptanci, za koje mi ne znamo koje su, jer je to zapravo tajna. Ta elektroforeza supstanci se radi u magnetnom polju, što je regularna terapija.

Marijana Kovačević Marijana Kovačević na Rod Lejver areni; Foto: Telegraf

- Nju su optuživali da koristi placentu, da koristi razne stvari, ali je ona to demantovala. Na kraju krajeva, sve te procedure koje je radila je radila na najboljim fudbalerima, koji su testirani više puta i svi su bili čisti. Tako da je koristila nešto nedozvoljeno to bi se otkrilo.

- Međutim, meni kao lekaru i stručnjaku je žao što ona nije dokazala naučno ono što je nama dokazala verbalno, a to je da se taj mišić oporavio i da se nakon rupture koju je imao, vratio se u normalu.

- To se jednostavno radi istraživanje pre i posle, uradi se ultrazvuk i da pokaže da je to u stanju da uradi ona bi trebalo da dobije Nobelovu nagradu. Ne znam zašto nije uradila to, ali ipak, kod nas spostoji jedna tradicija usmenog predanja da nešto deluje, bez obzira da li ima naučnu potporu - objašnjava Dr Dikić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Srbin

    8. februar 2023 | 14:41

    Super žena.

  • Pavle

    8. februar 2023 | 16:12

    Zasto bi i otkrila tako nesto zapadu? Sto se kod nas kaze 100 god su ispred nas,pogotovo u medicini,sistemu svemu,ali ovo im opasno bide oci. Sta to mi imamo i znamo sto ne znaju.... Imamo mi "mozgova" koliko vi nikada necete imati,dzaba vam sve vase masine,uredjeno zdravstvo i sve ostalo. Gde bi smo bili da makar 30% imamo uslova koje imaju doktori na zapadu?! Srpska deca mnogo zlatnih medalja donose sa Svetskih prvenstava iz oblasti nauke,ali nema ko da ulozi u njih...Takav smo narod na zalost,takentovani u svim poljima i u sportu i u nauci i svugde,ali ne znamo to da cenimo ne znamo da iskoristimo. Bilo je i pre Tesle i posle Tesle i dan dana je tako...Nebeski narod jesmo to je milion posto tacno,ali dzaba nam sve kada sami sebe spustamo ne na zemlju nego i nize...

  • dr

    8. februar 2023 | 16:33

    Znaci engleze najvise muci sta to mi imamo a da oni jos nisu uspeli da stave svoju sapu. Ja bih Dr Marijani savetovala da patentira svoje metode pod hitno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA