Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najvećih teniskih stručnjaka dao fenomenalnu prognozu za Đokovića i Grend slemove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bred Gilbert smatra da će ove godine biti bitka Novaka protiv ostatka teniskog sveta

  • 2
Bred Gilbert Foto: Nick Laham / Getty images / Profimedia

Jedan od najvećih teniskih stručnjaka, Amerikanac Bred Gilbert, dao je prognozu kada je u pitanju borba za Grend slemove do kraja godine.

On je u potkastu kod Džona Mekinroa rekao da će do kraja godine biti borba između Đokovića i svih ostalih tenisera ko će osvojiti Grend slemove.

A Gilbert smatra da je prednost na strani Đokovića i da bi, ako bi morao da bira, igrao da će Novak osvojiti najmanje tri Grend slema ove sezone.

Gilbert je svojevremeno bio četvrti teniser sveta i kasnije je kao trener radio sa mnogim sjajnim igračima Andrea Agasija, Endija Rodika, Endija Marija, Keija Nišikorija... a sada je teniski konsultant i komentator mnogih sportskih TV kuća koje prenose teniske mečeve.

- Mislim da će definitivno biti Đoković protiv svih ostalih ove godine. Ako bih postavljao granicu za plus i minus, bila bi 2,5 i rekao bih da bi išla u njegovu korist. On postaje bolji sa 35 godina. 

- Mislim da je pre sve bilo o Nadalu i Federeru i njemu, oni su se odmeravali i poboljšavali. Oni u iz velike trojke su gurali jedan drugog.

- Ali sada je, Đoker, otišao na drugu visinu, gde pravi ove promene u svojoj igri da se suoči sa Cicipasom i Alkarazom i sličnim mladim igračima koji ga guraju. To će verovatno u određenom smislu da bude dodatak njegovoj igri. 

Novak Đoković GOAT Foto: Tanjug/AP

Gilbert smatra da je Đoković miks dva velika teniska šampiona Andrea Agasija i Ivana Lendla.

- Zaista mislim da ako biste stavili Andrea Agasija i ivana Lendla u blender, da biste dobili Novaka Đokovića. Obojica su bili brzi i mogli su da pokriju teren, ali nisu imali tu brzinu svetlosti kakvu ima Novak - zaključio je Gilbert.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    9. februar 2023 | 15:07

    Kljucan je Roland Garos, aku tu "omlati" Nadala vise ga niko nece zaustaviti do Olimpijade, a ako postane olimpijski pobednik sto mu je najveca zelja, posle toga ce doci do pada sto je i neminovno. Neka Bog podari zdravlja njemu i njegovoj porodici.

  • Vlada

    9. februar 2023 | 17:00

    Sto se tiče Novaka lako je sada biti stručnjak. Gde je bio 15 godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA