Vreme čitanja: oko 2 min.

Teniska istorija u Dalasu: Imamo prvog Kineza osvajača ATP titule, ovo se nikada ranije nije dogodilo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jibing Vu je ovo više nego zaslužio

  • 1
Jibing Vu Foto: Tanjug / AP

Teniski fenomen u Dalasu, nešto što se nikada ranije u istoriji tenisa nije desilo! Jedan Kinez uspeo je da osvoji ATP titulu. I to kako...

Jibing Vu odigrao je epsko finale sa Džonom Iznerom, koje će se dugo prepričavati. Svaki od setova otišao je u tajbrejk, a onaj treći nije bio za one sa lakim srcem, a koji su navijači kineskog ili američkog tenisera. Na kraju je, kao što smo rekli, slavio Kinez - 2:1 (6:7, 7:6, 7:6).

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će momak koji je pre samo godinu dana bio 1869. na ATP listi uspeti prvo da izbaci Tejlora Frica u polufinalu, a onda da se u finalu izbori sa legendarnim Iznerom pred domaćom, američkom publikom. Ali, očigledno je da u reketu Jibinga Vua ima to nešto.

Prvi set nije doneo nijedan brejk, pa su stvari morale da se rešavaju u odlučujućem gemu, koji je ipak, vrlo lako pripao Izneru. Amerikanac je stigao do prednosti u pravi čas i iskoristio prvu set loptu koja mu se ukazala. Ista priča i u drugom setu, samo sa drugačijim epilogom. Ovoga puta je Vu uspeo da stekne dva mini brejka prednosti i da ih pretvori u osvojen set.

Treći set je tek bio priča za sebe. Opet nije bilo niti jednog brejka, a ovoga puta ni mini-brejka sve do rezultata 11:11 (!). Redom su se smenjivale meč lopte na jednoj i na drugoj strani, a onda smo videli dva mini-brejka u nizu, pa je drama dodatno produžena.

Čelične živce zadržao je na kraju ipak samo Vu, koji je uspeo da slomi Iznera i da dođe do pobede na 26. poenu, što će reći da je slavio sa 14:12 u tajbrejku trećeg seta. Koliko od sutra ćemo ga gledati nadomak 50. mesta na ATP listi, pošto će biti 58. sa novih 250 bodova. Imaće isto poena kao i naš Laslo Đere.

Inače, Jibing Vu je kao junior osvojio US open 2017. godine.

Video: Đorđe Đoković: Novak dostavio dokumentaciju i podneo molbu za ulazak u SAD

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA