≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak stigao na korak od večnosti!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji teniser sveta nastavio je da uvećava svoj rekord

  • 5
Novak Đoković, Australijan open 2023, Stefanos Cicipas Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Novak Đoković je započeo svoju 376. nedelju na prvom mestu ATP liste i sada je samo jednu nedelju udaljen od Štefi Graf i njenog večnog teniskog rekorda kada je u pitanju broj nedelja na prvom mestu računajući i žene i muškarce.

Novak je davno oborio rekord u muškoj konkurenciji, pošto je Rodžer Federer ostao na 310 nedelja na prvom mestu, a sada će postati rekorder i celokupnog tenisa.

Stanje je nepromenjeno kada je Novak u pitanju, ostao je na čelu sa 7.070 bodova, dok je drugi Karlos Alkaraz koji ima 6.730, koliko je imao i pre sedam dana.

Ipak, njihovi pratioci su sada u većem zaostatku, jer su po 255 bodova izgubili Stefanos Cicipas i Kasper Rud, treći i četvrti igrači sveta, dok je Andrej Rubljov ostao bez 135 bodova. Nadal je ostao na šestom mestu bez ikakve promene.

Kada je Top 10 u pitanju došlo je do jedne promene. Tejlor Fric je napredovao za jedno mesto i sada je 7. na svetu, što je njegov najveći renking u karijeri.

Aleks Ože Alijasim je izgubio 455 bodova i sada je na osmom mestu, a Top 10 dopunjuju još Holger Rune na devetom i Hubert Hurkač na 10. mestu.

Video: Đorđe Đoković: Novak dostavio dokumentaciju i podneo molbu za ulazak u SAD

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    13. februar 2023 | 10:31

    Bravo Nole, ostvari još više večnih rekorda kojima si veoma blizu. Ni za 100 godina neće se roditi tebi sličan. Idemooo Nole u nove pobedeee👏👏👏

  • baba

    13. februar 2023 | 10:15

    Idemodalje

  • baba

    13. februar 2023 | 10:14

    To samo jedan covek moze i t’osa Balkans iz jedne male zemlje sto se zove srbija napred samione nemoze ti niko nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA