≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đere protiv Alkaraza u grotlu Buenos Ajresa: Laci izbacio Fonjinija, protiv Španca za četvrtfinale

Vreme čitanja: oko 1 min.

Laslo pali turbo kada je u Južnoj Americi

  • 1
Laslo Đere Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Laslo Đere uspešno je savladao prvu prepreku na turniru u Buenos Ajresu pošto je sa 6:4, 6:4 savladao iskusnog Italijana Fabija Fonjinija, te tako zakazao veliki duel sa drugim reketom sveta Karlosom Alkarazom.

Đere je 93 minuta eliminisao Fonjinija koji se trenutno nalazi na 66. poziciji ATP liste, a sada će verovatno pred punim tribinama morati da se dokaže protiv Alkaraza koji prvi put izlazi na teren posle dužeg odsustva zbog povrede i propuštenog Australijan Opena.

Veliko interesovanje vlada za treninge Alkaraza, ali po Lacijevoj igri se može pretpostaviti da mu povratak na borilište uopšte neće biti lak zadatak.

Nije bilo lako sa Italijanom koji je imao svojih momenata, ali je Đere u ključnim momentima znao da se odbrani i otkloni pritisak.

U šestom gemu je sprečio brejk spasavši tri prilike, a onda je i oduzeo servis protivniku za 5:4 i potvrdio prednost za osvajanje prvog seta.

U drugoj deonici je otišao na ogromnih 5:2, iako je i Fonjini imao svoje brejk prilike da se brzo vrati na 2:1 i 4:2.

Poslednji trzaj je bio ribrejk Fabija za 5:3, ali nakon toga je Laci pružio korak ka pobedi koja ga je nanela na Alkaraza, prvog nosioca na turniru sa kojim do sada nije imao prilika da se susretne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA