≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajović udara na Alkaraza: Preporođeni Duci u četvrtfinalu Buenos Ajresa, nova srpska iskušenja za Španca!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilika za najveću pobedu u karijeri

  • 0
Dušan Lajović Foto: MN Press

Srpski teniser Dušan Lajović uspeo je da se plasira u svoje prvo ATP četvrtfinale još od juna prošle godine pošto je u Buenos Ajresu opravdao blagu ulogu favorita i savladao domaćeg predstavnika Kamila Uga Karabelija sa lakih 6:3, 6:1.

Ova uzbuđenja će tek dosegnuti vrhunac, jer će Duci, ukoliko misli još jedan korak dalje, morati preko drugog reketa sveta Karlosa Alkaraza koji je uspeo u tri seta da eliminiše Lasla Đerea.

Još od Kicbila, koji je i sam bio jedan blic u tmurnoj sezoni, Lajović je povezao dve lepe pobede. I to obe protiv Argentinaca usred Buenos Ajresa.

Prvo je pao Sebastijan Baez koji je sa titulom iz Kordobe stigao u glavni grad, a sada i Karabeli koji je objektivno predstavljao manju opasnost po Srbina.

Ono što je najbitnije, Dušan nije pretrpeo niti jedan brejk na ovom meču, a sam je napravio po dva u oba seta.

Ako je i postojala opasnost, onda je ona prošla već u prvoj deonici kada je Lajović odbio ribrejk, da bi kasnije pokazao jednu stabilnu igru i produžio korak ka pobedi.

Sada, zadesio mu se veliki zadatak da pokuša da upiše najveću pobedu u svojoj karijeri i potuče drugog tenisera sveta.

Alkaraz je imao problema protiv Đerea, proveo je dva sata na terenu i izgubio set, pa ćemo videti koliko sada može Lajović u nastojanju da se domogne polufinala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA