Vreme čitanja: oko 1 min.

Vavrinku pitali ko je GOAT - Federer, Đoković ili Nadal? Šmekerski odgovor se neće svideti Švajcarcima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako li će Rodžer da reaguje na ovaj stav njegovog nekadašnjeg saigrača u reprezentaciji?

  • 4
Sten Vavrinka Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Ko je GOAT u tenisu jedno je od najčešćih pitanja koje se postavlja poslednjih godina, a naročito je postalo učestalo nakon što je Novak Đoković osvojio Australijan open i došao do 22. Grend slem titule, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom po najvažnijoj statističkoj brojci.

- Oni su razičite ličnosti i igrači. Ako pričamo samo o igri, za mene je Rodžer Federer sinonim za talenat, lakoću, dodir. Rafael Nadal je snaga, moć, a Novak Đoković pomalo savršen.

- Istina je da kad igrate protiv Rafe u finalu Rolan Garosa, to je jedan od najtežih izazova u odnosu na ono što sam mogao da iskusim u karijeri. Novak je najbolji igrač trenutno i to je dokazao po tome šta je sve uradio tokom 20 godina - objasnio je Vavrinka, ali je i dodao da se konačna lista napraviti tek kada i Nadal i Đoković završe svoje karijere.

Nemam problema da kažem šta mislim. Sve zavisi šta neko traži na ovoj listi. Mislim da je teško govoriti o sportistima koji još igraju. Uvek je bolje da se spisak napravi kada igrači završe karijeru - rekao je Vavrinka.

- Ako govorimo o čistim rezultatima i pobedama, Novak će biti ispred druge dvojice - zaključio je Švajcarac, a njegov odgovor se verovatno neće svideti njegovim sunarodnicima, pošto je za njih Federer najveći, iako ima slabiju statistiku i od Đokovića i od Nadala.

Video: Novak poslao moćnu poruku o broju Grend Slemova koje želi da osvoji i kada planira kraj karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA