Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od senzacije: Lajović tri puta lomio Alkaraza, Španac ga sa nulom počistio u tajbrejku drugog seta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski teniser poražen je u četvrtfinalu Rio de Žaneira

  • 1
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser, Dušan Lajović zabeležio je poraz u četvrtfinalu turnira u Rio de Žaneiru u Brazilu od prvog nosioca i aktuelnog drugog reketa sveta, Karlosa Alkaraza. Ni Duci nije uspeo da nađe rešenje za magičnog tenisera sa Pirineja - 2:0 (6:4, 7:6).

Počeo je ovaj meč kako se samo zamisliti može za našeg Ducija. Već u petom gemu je ugrabio dve brejk lopte na 15:40 na servis Alkaraza i uspeo je da konvertuje drugu. Vrlo brzo je sve potvrdio dobrim servisima, došao je do prednosti od 2:4, ali je onda usledio neobjašnjiv pad u njegovoj igri.

Neverovatni Karlitos je tada zaigrao kao od šale. Naređao je prvo gem bez izgubljenog poena na svoj servis, posle toga je uzeo drugu brejk loptu na servis našeg Ducija, osvojio još jedan gem bez problema kada je on stajao za linijom, a onda iskoristio prvu set loptu koja mu se ukazala. Sve u svemu, 4:0 je glasila serija Španca na kraju prvog seta.

Drugi je počeo na sličan način. Ponovo četiri gema bez ikakve drame, a onda pravo niotkuda tri brejk lopte za Dušana Lajovića! Međutim, nijednu od njih nije iskoristio, ali jeste onu koja mu se ukazala naknadno posle đusa. Opet je naneo prvi udarac Karlitosu.

Ali opet je ovaj uzvratio. Poravnao je na 5:5, a onda je Duci ponovo iznenadio. U dugačkom gemu ukazale su mu se dve šanse za brejk, uspeo je da ih realizuje i činilo se da idemo u treći set.

No, avaj, Lajović je ponovo dozvolio ribrejk protivniku, a kada se ušlo u tajbrejk, znalo se da je Karlitos u boljoj poziciji da privede stvar kraju. To je i učinio, prilično brutalno, sa 7:0.

U polufinalu će igrati protiv pobednika meča Sebastijana Baeza iz Argentine koji se sastaje sa Nikolasom Džarijem iz Čilea.

Video: Novak poslao moćnu poruku o broju Grend Slemova koje želi da osvoji i kada planira kraj karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    25. februar 2023 | 08:55

    Kakav bre Lajovic,niti je bio,niti ce ikad biti dobar teniser,odigra pola sata dobro,i onda tri meseca luta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA