≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak Đoković saznao prvog rivala u Dubaiju: Anonimni Čeh uspeo sve da iznenadi u kvalifikacijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne bi ovo trebalo da bude težak posao za našeg tenisera

  • 0
Novak Đoković Printskrin: Telegraf

Najbolji teniser sveta, ujedno i jedan od najboljih igrača u istoiji ovog sporta, Novak Đoković dobio je svog prvog rivala na turniru u Dubaiju, gde će igrati protiv Čeha Tomaša Mahača.

Česki teniser je plasman u glavni žreb izborio kroz kvalifikacije, gde je uspeo da pobedi u dva meča. Mahač je u prvom kolu kvalifikacija napravio veliko iznenađenje i posle velike borbe pobedio Mađara Martona Fučoviča sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:4.

Odmah nakon Fučoviča, Mahač je u finalu kvalifikacija bio bolji od Italijana Matea Arnaldija sa 2:0, dok je protivnik prepustio tek jedan gem - 6:0, 6:1.

Mahač (22) je trenutno 120. teniser sveta, a u karijeri je ostvario devet pobeda i imao je 12 poraza na zvaničnim turnirima.

Đoković je u subotu trenirao u Dubaiju sa hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem, a ranije je najavio da je potpuno spreman za ovaj turniru, koji je osvajao šest puta.

ATP turnir u Dubaiju se igra za nagradni fond od 2.855.495 dolara, a srpski teniser je ovaj turnir osvajao pet puta.

Takođe, pred Novakom je početak i nove, 378. nedelje na prvom mestu na ATP listi, čime će i zvanično obići Štefi Graf, te još jednom potvrditi zašto je najbolji u istoriji ovog sporta.

Video: Đoković i Ivanišević se takmičili ko može više da diže tegove: Imaju i novi pozdrav za kraj treninga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA