Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nadrealno je uporediti se sa nekim poput Štefi Graf, ponosan sam": Đoković sa velikom osmehom pred Dubai

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naš najbolji teniser u utorak igra u prvom kolu ATP turnira u ovom gradu

  • 2
Novak Đoković, konferencija Foto: Mileta Mirčetić

Sedmica koja predstoji donosi nam učešće Novaka Đokovića na ATP turniru serije 500 u Dubaiju, a skoro mesec dana pošto se okitio desetom titulom na Australijan openu u Melburnu.

Na startu ne bi smeo da ima bilo kakvih problema, pošto će igrati protiv Tomaša Mahača iz Češke Republike. Taj susret je na programu u utorak. Novinare je naravno više od narednog rivala zanimalo šta misli o tome što će od ponedeljka provesti ukupno 378. nedelju na vrhu ATP liste, ujedno rekordnu.

- Nadrealno je pomisliti da sam toliko dugo proveo na vrhu ATP liste. Uporediti se sa nekim poput Štefi Graf, jedne od najboljih u istoriji i drugih imena našeg sporta je nešto na šta sam ponosan - počeo je Đoković na konferenciji u Dubaiju.

Povreda iz Australije, čini se, stvar je prošlosti, i Novak svež ulazi u turnir u Dubaiju.

- Blizu sam da budem 100 odsto fizički spreman, ali još nisam na tom nivou što se tiče igre, što se tiče osećaja na terenu. Ali, više se ne osećam sputano prilikom pokreta. Još sam gladan pobeda, trofeja i rekorda - nagoveštava Novak nove uspehe na proleće.

Novak Đoković, konferencija Foto: Mileta Mirčetić

Potencijalno ga u četvrtfinalu očekuje i meč sa velikim prijateljem, sjajnim Britancem, Endijem Marijem, o kojem je Đoković imao samo reči hvale pred novinarima.

- Srećemo se van terena, ali da bi to bilo i na terenu, moramo da dobijemo po dva meča ovde. Mnogo ga poštujem, poznajemo se još od kada smo imali 11-12 godina. Tada smo prvi put igrali jedan protiv drugog. On me je razbio, a od tada smo jedan drugog pratili do vrha. Cele ove godine spašava meč lopte, a igra sa veštačkim kukom - hvalio je sjajnog Britanca najbolji srpski teniser.

Video: Novak Đoković pričao o rivalstvu s Nadalom, želji za GS trofejima i rekordima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    27. februar 2023 | 06:24

    A, da li Stefi Graf uopste bila tu, da nije bilo muckog napada na Moniku Seles?

  • Kele

    27. februar 2023 | 07:05

    Sve čestitke Nole, Idemo dalje do 500 dana a i više 👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA