Vreme čitanja: oko 2 min.

Šok za Alkaraza u Rio de Žaneiru! Neće se izjednačiti sa Đokovićem, Nori mu uzeo titulu "iz ruku" u Brazilu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak se neće desiti da dvojica tenisera budu poravnati po broju bodova na ATP listi u ponedeljak

  • 7
Karlos Alkaraz - Kameron Nori Foto: Tanjug / AP

Najbolji španski teniser, Karlos Alkaraz doživeo je šokantan poraz u finalu ATP turnira u Rio de Žaneiru, pošto je od njega bolji bio Kameron Nori iz Velike Britanije posle dramatična tri seta - 1:2 (7:5, 4:6, 5:7).

Iako je delovalo da Alkaraz ima više od igre, da dominatno gazi ka tituli (imao je 1:0 u setovima i 3:0 u drugom), došlo je do velikog pada i kolebanja kod Španca, koji kao da se uplašio pobede. Britanac je to iskoristio i zasluženo slavio.

Ipak se neće desiti neverovatna situacija da imamo dva tenisera na vrhu ATP liste sa identičnim brojem bodova. Naime, Karlos bi osvajanjem turnira u Riju došao do 500 novih bodova, čime bi imao 6.980 bodova baš kao i Novak Đoković. Međutim, Nori ga je u tome preduhitrio.

I da je uzeo titulu, Karlitos ne bi preuzeo prvo mesto od Novaka u ponedeljak, a razlog su pravila koja to jasno propisuju. Naime, čelo ATP liste u tom slučaju pripada igraču koji je osvojio više poena na najvećim turnirima u poslednjih 365 dana, odnosno na Grend slem turnirima.

Danas se sve menjalo iz trena u tren na meču Španca i Britanca. Prvi set bio je u egalu sve do pred sam kraj, kada je Karlitos pojačao pritisak i napravio brejk u presudnom momentu u 12. gemu. Prethodno je dva gema ranije imao još jednu brejk i set loptu na servis Norija.

U drugom se činilo da će biti mnogo lakše po Alkaraza. Došao je do 3:0 i do brejka prednosti, ali je Nori brutalno uzvratio, uzevši četiri uzastopna gema. To nije slomilo Karlitosa koji je i sam uzvratio brejkom, a onda je Kameron opet uzeo servis Špancu... Potom je sve to potvrdio u narednom gemu i odveo nas u treći set.

Ni tamo nije moglo ipak bez drame, pa smo dobili sjajno finale. Alkaraz je prvo uzeo brejk Britancu, ovaj je odmah uzvratio, pa o konstantnosti na obe strane nismo mogli ni da pričamo. Onda je Karlitos izgubio još jedan svoj servis, pa ga je vratio. Zaista neverovatne scene...

Na kraju su veći živci bili na strani Britanca, koji je došao do pobede pošto je u 11. gemu meča napravio brejk na kraju pobede vredan, čime je i prekinuo Alkarazovu seriju pobeda.

Video: Novak poslao moćnu poruku o broju Grend Slemova koje želi da osvoji i kada planira kraj karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA