≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković je teniski besmrtan, ispisao je istoriju: Osvanula je ATP lista koja se dugo čekala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski teniser je konačno dočekao tu 378. nedelju na vrhu ATP liste

  • 8
Novak Đoković, konferencija Foto: Mileta Mirčetić

Osvanuo je ponedeljak koji su svi navijači Novaka Đokovića, ali i on sam, dugo čekali - najbolji teniser sveta srušio je apsolutni rekord i prestigao je Štefi Graf po broju nedelja na vrhu ATP liste!

Novak je sa 6.980 bodova započeo svoju 378. nedelju na prvom mestu i tako je konačno iza sebe ostavio nekadašnju nemačku teniserku (377) koja je godinama, u obe konkurencije, bila na prvom mestu.

U muškom singlu je 2021. oborio rekord Rodžera Federera koji je na vrhu boravio 310 nedelja, a verovatno bi i rekord Štefi Graf ranije "pao" da se Novaku nije desilo ono sa Australijom prošle godine i da su se računali bodovi na Vimbldonu.

- Nadrealno je pomisliti da sam toliko dugo proveo na vrhu ATP liste. Uporediti se sa nekim poput Štefi Graf, jedne od najboljih u istoriji i drugih imena našeg sporta je nešto na šta sam ponosan - rekao je Đoković u nedelju pred turnir u Dubaiju.

Novak Đoković trening Foto: Mileta Mirčetić

Još i pre poraza Karlosa Alkaraza u Rio de Žaneiru znalo se da će Đoković bioti prvi, jer bi Španac eventualnim trijumfom u Brazilu uspeo samo da se izjednači po broju bodova. A u tom slučaju, već smo pisali, Nole bi i dalje bio prvi.

Ovako, Alakaraz je na drugom mestu ostao sa 6.780 bodova. Cicipas je treći sa 5.805, sledi Kasper Rud na 4. mestu (5.515), kao i Tejlor Fric na petoj poziciji (3.660).

Dalje idu Rubljov, Medvedev, Nadal, Ože-Alijasim i Rune, uz napomenu da je ovo Rafin najgori "renking" u poslednjih šest godina.

Video: Nole igrao fudbal na pesku sa dečacima iz Dubaija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA