≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Novakov pakao u Dubaiju protiv 130. igrača sveta: Pio tablete, mučio se i pobedio posle drame u tajbrejku

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora

  • 14

Novak Đoković je ostvario prvu pobedu na ATP turniru u Dubaiju, pošto je eliminisao Čeha Tomaša Mahača sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:6), trenutno 130. tenisera sveta. Ipak, do pobede je došao znatno teže nego što je bilo ko očekivao, jer je izgubio jedan set, a imao je i određenih fizičkih problema.

Đokoviću je u jednom momentu sa tribina stigla "asistencija" u vidu određenih tableta koje mu je poslao fizio Klaudio Cimalja, koji ih je spustio sa tribina.

Problem je imao i njegov rival, koji je povredio zglob desne ruke na startu trećeg seta, ali se to nije osetilo u njegovoj igri.

Novaku je ovo bila prvi meč nakon pauze od mesec dana, kada je osvojio Australijan open, a očigledno je duža pauza ostavila traga, pa mu je bilo potrebno vreme da pronađe pravu igru i poprilično se mučio u meču sa nezgodnim rivalom, koji je u jednom momentu igrao kao da je u Top 10 na svetu.

Đoković će u u narednom kolu, već u sredu igrati protiv Holanđanina Talona Grikspora, a taj meč je na programu već u sredu.

Novak je uz malo muka započeo svoj servis gem na otvaranju meča, ali je posle "đusa" uspeo da dođe do poena. To je odmah moglo da sluti da najboljeg tenisera sveta čeka nezgodan posao u prvom kolu Dubaija.

Usledila su dva sigurna gema i za Mahača i za Novaka, a onda je Đoković napravio brejk. Mnogi su pomislili da je tada uspeo da slomi Čeha, ali se žilavi rival nije predao. Odmah u narednom gemu napravio je ribrejk i vratio se u meč.

Ipak, usledila je jaka serija Đokovića. Napravio je brejk sa nulom, potom ga potvrdio i došao na korak od osvajanja prvog seta. Nije odmah to uradio, jer je Mahač osvojio svoj servis gem, iako je Novak imao 30:0. Ali je Čeh samo odložio ono što se desilo već u narednom gemu, kada je Novak na svoj servis sa nulom osvojio prvi set.

Malo ko je posle ovakve završnice drugog seta očekivao koliko će se Novak mučiti u nastavku.

Novak Đoković, ATP Dubai Foto: AP/Tanjug

Mahač se ozbiljno "razmahao", delovalo je kao da su se uloge obrnule i počeo je da "crta" po terenu, dok se Novak mučio da pronađe svoju igru. Napravio je Čeh rani brejk i sigurno čuvao prednost do kraja.

Imao je Đoković i određeni fizički problem, pa je u jednom momentu sredinom seta morao da reaguje i njegov fizio, Klaudio Cimalja, koji je snimljen od strane TV kamera kako mu spušta određene tablete.

Novak nije uspeo da slomi rivala, iako je imao brejk loptu pri rezultatu 5:3, ali je Čeh uspeo da se izvuče i da dođe do izjednačenja u setovima, posle čega je Nole zatražio pauzu za toalet.

Novak se posle povratka na teren ponovo suočio sa brejk loptom, ali je uspeo da se izvuče posle jednog dužeg gema i poveo je sa 1:0.

Tokom sledećeg gema smo videli neobičnu situaciju, jer se prilikom gem lopte povredio Mahač, koji je povredio zglob ruke, posle čega je tražio medicinski tajmaut.

Novak je brzo prišao da ga pita o čemu je reč, Mahač mu je objasnio, a zatim je usledila pauza, iako je do nje došlo usred gema.

Medicinska ekipa je brzo reagovala i kratko ukazivala pomoć Mahaču, na kraju je ustanovljeno da je bolje da se mesto ne imobiliše i on je nastavio da igra.

Zanimljivo je i da je uspeo da osvoji naredna dva poena bez većih problema i došao je do 1:1 u gemovima u trećem setu.

Novak je ubrzo digao nivo igre, osvojio je svoj gem, zatim napravio brejk sa nulom, a potom potvrdio brejk za 4:1. Tada je ponovo delovalo kao da je posao završen, ali je Mahač osvojio svoj naredni gem, a u potom je došao i do brejk lopte na servis Đokovića i iskoristio je!

Usledila je dramatična završnica. Mahač je sigurno sa nulom osvojio gem za 4:4. Potom je i Novak uzvratio gemom sa nulom i prebacio pritisak na stranu rivala, koji je sačuvao nerve iako je Novak imao 30:15.

Đoković je još jednom bio siguran na svoj servis i došao do 6:5, pa je Mahač ponovo bio pod pritiskom i ponovo je pokazao čelične nerve i uveo meč u tajbrejk.

Ipak, Novak je još jednom pokazao zašto je "kralj" tajbrejkova. Napravio je mini brejk na startu, potom je bio siguran na svojim servisima i došao do 4:1, potom je napravio još jedan mini brejk i tu je prelomio meč i na kraju dobio tajbrejk sa 7:1.

Video: Nole igrao fudbal na pesku sa dečacima iz Dubaija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    28. februar 2023 | 16:34

    Najlepši dres na Novaku za rekord od 378 sedmica na prvom mestu atp liste...

  • ja cccc

    28. februar 2023 | 19:05

    Znao sam da pobedjuje, a ipak sam se nervirao. Ali to je nas Nole !

  • Miki

    28. februar 2023 | 19:15

    Treba mu malo da se uštosi posle pauze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA