≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadal odustao od Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, ispada iz Top 10 prvi put posle 18 godina!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španac neće igrati u Americi i "sve karte baca" na sezonu na šljaci

  • 5
Rafael Nadal, Australijan open Foto: AP/Tanju

Rafael Nadal je odustao od Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju! Španski teniser se obratio putem svojih društvenih mreža, gde je objavio snimke kako trenira u teretani i oporavlja se posle povrede koju je zadobio na Australijan openu.

Nadal je prošle sezone igrao finale Indijan Velsa gde je poražen od Tejlora Frica, pa će izgubiti 600 bodova, dok u Majamiju takođe nije igrao jer je u Indijan Velsu zaradio povredu.

Sa ovim izgubljenim bodovima Nadal će na ATP listi za tri nedelje pasti ispod 10. mesta i imaće 2.715 bodova. To će biti prvi put da Nadal ispada iz Top 10, od kako se tu pojavio još 2005. godine, nakon čak 913 nedelje uzastopno u teniskom vrhu, iz kojeg nije ispadao i pored brojnih pauza zbog povreda tokom karijere.

- Prošlo je mnogo od kako nisam komunicirao sa vama. Uzeo sam slobodno vreme da se oporavim, radio sam u teretani i imao fizio-terapije po instrukcijama doktora. Spremam se da se vratim u najboljem stanju.

- Tužan sam što neću biti spreman da se takmičim na Indijan Velsu i u Majamiju. Veoma sam tužan što neću biti tu. Nedostaju mi moji Američki fanovi, ali nadam se da ću ih videti kasnije, tokom godine tokom leta.

Ovo Nadalovo odustajanje znači i da "sve karte baca" na sezonu šljake i da mu je glavni cilj Rolan Garos, gde je rekorder po broju titula sa 14 titula. Nema sumnje da je na to uticala i Novakova titula u Australiji, gde se izjednačio sa Nadalom po broju Grend slemova, pa ih sada imaju 22, te će Rolan Garos biti posebno interesantan.

Video: Novak Đoković pričao o rivalstvu s Nadalom, želji za GS trofejima i rekordima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • don quixote

    28. februar 2023 | 20:27

    bice spreman za pariz da osvoji rolan garos

  • Pobor

    28. februar 2023 | 20:35

    Jednom je morao da ispadne, sta je to cudno. Veteran od skoro 37 godina.

  • Silvija

    1. mart 2023 | 00:37

    Malo manje zabava vise masiranja i gresaka à narocito manje comuniciranje sa timomKoncentracija njegova je bila bolja prosle godine à sad samo okrece i mrmolji prema timu u lozama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA