≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Novak nema sa kim da igra ozbiljan tenis: Dominacija Srbina za 1/4 finale Dubaija, arhiviran i Holanđanin

Vreme čitanja: oko 5 min.

Lagano je i ovo rešio naš najbolji teniser

  • 4
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 1/4 finale ATP turnira u Dubaiju pobedom protiv Holanđanina Talona Grikspura 2:0 (6:2, 6:3) u još jednoj demonstraciji potpune kontrole igre, kontrole meča i dominacije našeg asa kojoj se ne nazire kraj.

Holanđanin je bio samo još jedan u nizu koji je na svojoj koži osetio koliko može Novak, koliko je moćan čak i kad ne igra punom snagom kakve je imao momente danas.

Novaka u narednoj rundi čeka bolji iz meča Hurkač - Kotov.

Svetski broj jedan je danas bio na daleko višem nivou nego dan ranije protv Čeha Mahača sa kojim se propisno namučio. Griksupur je bio dobar, u nekim momentima i vrlo dobar, na trenutke i fantastičan ali kada se njegova igra sagleda od početka do kraja - ni blizu nivoa kojim bi mogao da ugrozi Srbina na ovom njegovom novom putu slave.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ako nešto valja izdvojiti iz ovog meča onda su to dva detalja, osim konstatacije Novakove superiornosti. Jedan je bez dileme četvrti gem drugog seta u kojem je viđeno čak 36 poena, a drugi neverovavtan poen našeg tenisera u kojem je iz teške defanzive, najteže moguće, u riternu, uspeo da lobuje rivala koji tek što je odservirao!

Pogledajte taj vanserijski potez dostojan broja jedan svetskog tenisa.

Posle rutiniranja rivala u prvom setu, u drugom je sve krenulo istim pravcem. Holanđanin je bio u nokdaunu posle Novakovog furioznog starta i vođstva od 3:0, ali je smogao snage da uzvrati udarac. Četvrti gem bio je isitinski sepktakl - viđeno je čak 16 poena i 14 đuseva!

Holanđanin se ponadao da bi mogao da okrzne Novaka, da mu uzme gem, no za sve se uvek i protiv svakog rivala pita samo Nole. Fantastičan gem Đoković je završio u svoju korist i sebi utabao put do tijumfa u tom trenutku. Ipak, Nije Nole završio ovaj meč kako je želeo, gotovo da nije ni igrao u naredna tri gema što je Grikspur oberučke prihvatio i serijom 3:0 učinio da ovaj meč malo duže potraje, ali time nikako nije i ugrozio pobedu Srbina i to je bilo jasno svakome na stadionu.

Nole se uozbiljio već u sledećem gemu, odservirao kako treba, uadarao kako zna i pobeda je došla u ekspresnom roku.

Mahač, Grikspur. Slabo, preslabo je sve dosad bilo za dominatora.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Đoković - Grikspor 2:0 (6:2, 6:3)

TOK MEČA UŽIVO:

5:3 - Kakav velobrt sada. Holanđanin nema mnogo šta da izgubi i sa tri vezana gema, uz brejk, sprečava novaka da slavi.

5:0 - Za razliku od prethodnog gema u kojem je viđeno 36 poena, u petom je Novak počistio rivala sa samo četiri poena. Ide ka pobedi.

4:0 - Ide Nole, osvaja Nole, uzima i ovaj gem! Kakva je ovo bila borba, kakav gem, najbolji na turniru bez ikakve dileme - sa 14 đuseva! I opet je novak izašao kao pobednik, mada svaka čast i Holanđaninu koji je pružio žestok otpor u ovom setu.

3:0 - U toku je četvrti gem, najbolji, najuzbudljivji, već 14 puta Srbin i Holanđanin su bili u egalu. Sjajna partija u ovom momentima.

2:0 - Novak sada već rutinira Holanđanina. Kao na jačem treningu deluje ova njegova "borba" protiv nedoraslog rivala. Posle ekspresno osvojenog gema na svoj servis, usledio je još jedan lagan posoa u narednom.

I SET

6:2 - Osvaja Nole prvi set! Rutinski je završio ovaj gem naš teniser i poveo sa 1:0 u setovima protiv Grikspora.

5:2 - Novak sada slabije otvara gem i gubi prvi poen na svoj servis. Prvi put posle prvog gema na meču, ali odmah vraća i tera Grikspora na greške posle forhenda. Nastavili su borbu u prvom setu, sve se otvorilo malo više. Ipak, nije Đoković dozvolio da vrati brejk i sada će Grikspor morati da brani set na svoj servis.

4:2 - Grikspor je sada malo bolje odigrao gem, uspevao je da dođe do lakših poena i to je pretočio u novu "pobedu".

4:1 - Rutinski gem za Novaka Đokovića. Srbin ovaj dobija bez izgubljenog poena.

3:1 - Evo ga i Griksport uspeva da uzme dva poena u jednom gemu po prvi put na meču. Sada je on servirao dobro, to je praktično bilo pola poena. Forhendom je naterao Đokovića na greške i uzeo je prvi gem.

3:0 - Novak nastavlja u istom ritmu, odmah uzima poen posle dobrog servisa. Potom čini servis-grešku, ali nakon toga odličnom bekkhend dijagonalom stvara prednost, da bi potom uz smeč došao do poena. Potom Đoković uzima još dva poena i dolazi do novog gema.

Nije dugo trajala ova pauza, tek nekoliko minuta, a oba tenisera su već izašla ponovo na teren.

Kiša prekida meč između ova dva tenisera.

2:0 - Breeejk za Novaka! Odmah Đoković stvara prednost. Grikspor je osvojio samo jedan jedini poen u ovom gemu i to posle servis vinera, ali je potom naleteo na snagu najboljeg tenisera sveta i nije imao rešenja, već je srljao iz greške u grešku.

1:0 - Novak je izgubio prvi poen u meču, ali je potom odličnim forhend vinerom i uzvratio. Usledila su dva dobra servisa i Đoković je otišao na prednost od 40:15, da bi prvi gejm osvojio i nakon servis vinera:

KOMENTAR PRE MEČA:

Novak je veoma teško prebrodio prvi meč na turniru, bio je bolji od Tomaša Mahača sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6, ali je tokom meča osetio i brojne probleme sa povredom, koja je, kako on kaže, prouzrokovana time što dugo nije igrao tenis.

Đoković je uzeo pauzu tokom čitavog februara, nakon osvajanja Australijan opena, te je sada stigao u Ujedinjene Arapske Emirate na novi turnir.

On je u nekoliko navrata uslikan i kako se odmara na plaži, gde u isto vreme igra fudbal sa fanovima, ali i decom, što još jednom pokazuje o kakvom se čoveku radi.

Video: Deca u transu: veliki Nole i posle ulaska u istoriju ima vremena da oduševljava fanove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA