Vreme čitanja: oko 5 min.

Đokovićev trk do polufinala Dubaija: Poljak nije imao šanse, za manje od sat i po vremena počišćen sa terena!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Lak trijumf za Noleta večeras

  • 10

Kada igra Novak Đoković, sve je lagano! Najbolji srpski teniser plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju, pošto je večeras bez skoro apsolutno ikakvih problema savladao trenutno najkvalitetnijeg poljskog igrača, Huberta Hurkača za oko sat i 30 minuta igre na terenu - 2:0 (6:3, 7:5).

Tokom čitavog toka meča, Đoković je dominirao kada je u pitanju prvi servis. To je zadavalo dosta problema Poljaku, koji gotovo da nije mogao da "primiriše" nekoj brejk lopti.

Simpatični Poljak, koji se često i izvinjavao kada bi pogodio ivicu linije ili mrežu, ipak nije mogao da napravi neki veći problem Đokoviću. To može da bude i jako dobro, ako uzmemo u obzir da u polufinalu na njegovu crtu mogu da stanu nezgodni Danil Medvedev ili Borna Ćorić.

Prvi set je bio lagan za Đokovića i može se reći da odavno neki nije lakše rešio u svoju korist. Na svoj servis nije dopustio nijednu brejk loptu, a na Hurkačev je uzeo brejk u pravom momentu, gotovo na samom startu. Potom je držao ritam i završio je posao za 35 minuta.

Drugi je već bio malo dramatičniji. Nijedan od tenisera nije dopuštao da se dođe do brejk lopti, i svi gemovi su se uglavnom završavali ili nulom ili je jedan od igrača od osvajao samo poen. Ipak, u najboljem mogućem trenutku dogodio se brejk.

U 11. gemu, pri rezultatu 5:5 viđen je danas najdramatičniji gem. Čak četiri puta smo gledali đus, a Đoković je imao pet brejk lopti. Na kraju je uspeo da slomi sjajnog Poljaka i da dođe do brejka vrednog velike pobede i plasmana u polufinale Dubaija.

On sada čeka protivnika iz meča Medvdev - Ćorić, a u finalu ga potencijalno čeka duel ili sa Aleksanderom Zverevim ili Andrejom Rubljovim.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

II SET

7:5 - GEM! SET! MEČ! Pobeda Noleta! I to kakva... Gemom sa nulom zatvara ovaj meč.

6:5 - BREJK! Evo ga brejk! Posle toliko posla u ovom gemu, koji je potrajao gotovo deset minuta, Novak stiže do prelomne prednosti i u narednom gemu servira za pobedu! Videli smo čak četiri đusa i pet brejk lopti, ali je Đoković uspeo.

5:5 - Malo smo se uplašili ovaj put. Novak je morao da se brani od 0:30, ali je srećom vezao dva odlična servisa. Posle toga je sve nekako išlo kao med i mleko, nije bilo problema i imamo novo izjednačenje.

4:5 - Ni ovaj gem nije bio ništa drugačiji od ostalih. Sada Hurkač dobija sve poene i pritiska Novaka, koji servira za opstanak u setu.

4:4 - Sve po starom. Đoković je opet uzeo gem sa nulom. Servisi su mu gotovo perfektni.

3:4 - Ponovo ne uspeva Novak da se usprotivi Hurkaču. Kako stvari stoje, idemo ka tajbrejku. Obojica odlično drže svoje servise.

3:3 - Dupla greška na početku ovog gema za Novaka, međutim, nakon toga nije bilo ama baš nikakvih problema. Novo izjednačenje.

2:3 - Opet lagan gem za Hurkača. Opet Novak nije imao nikakve šanse, stabilizovao je svoju igru Poljak i sada igra daleko bolje.

2:2 - Jako, jako brzi gemovi na početku ovog drugog seta. Opet Nole dobija svoj sa nulom, a Hurkač ne pronalazi lek za servise.

1:2 - Ali ni Hurkač se sada ne da tako lako. Dobri servisi dovode ga do situacije da ponovo vodi. Novak je uspeo da osvoji samo jedan poen.

1:1 - Perfektan gem i za Noleta. Sa nulom dolazi do izjednačenja u ovom drugom setu.

0:1 - Lak gem za Hurkača na startu drugog seta. Bez izgubljenog poena došao je do prednosti.

I SET

6:3 - GEM! SET! Novak osvaja prvi set posle samo 35 minuta igre. Gotovo da nije bilo nikakve dileme, pošto je dominirao od prvog do poslednjeg poena.

5:3 - Samo jednu neiznuđenu grešku je napravio Hubert Hurkač u ovom gemu, a sve ostalo je funkcionisalo besprekorno. Međutim, sada će Nole servirati za prvi set.

5:2 - Jeste se malo Novak pomučio u ovom gemu, pre svega zbog neiznuđene greške na mrežu kod 30:0. Dao je Poljaku "vetar u leđa", ali Hubi to nije iskoristio uprkos velikoj borbi. U narednom gemu će Hurkač servirati za opstanak u setu.

4:2 - Ovoga puta servis je bio na strani Hurkača. Vidi se koliko mu znači početni udarac, a pošto je ubacio nekoliko vezanih, stigao je do lakog gema i smanjio razliku.

4:1 - Juri Nole kao brzi voz u ovom prvom setu. Uspeo je da potvrdi brejk i sada "hita" ka osvajanju prvog seta. Jeste Hurkač u ovom setu uspeo da uzme dva poena, jedan više nego što je to činio prethodno, ali opet nije bilo drame.

3:1 - BREJK! I evo ga, oduzima Nole servis Hubiju Hurkaču u pravom trenutku! Stigao je do 0:40 i tri brejk lopte, Poljak jeste uspeo da sačuva prve dve, ali treća je bila sreća za Novaka, koji sada ima veliku prednost.

2:1 - Još jedan uspešan gem za Noleta na svoj servis. Ponovo je pritisnuo Hurkača od samog starta, i epilog je bio isti - jedan poen za Poljaka i drame nije bilo.

1:1 - Mogao je Novak da dođe do 30:30, ali je linijski sudija pogrešno dosudio aut kod jednog udarca Hurkača. Hubi se čak izvinio Đokoviću što je milimetarski tačno pogodio liniju, a nakon toga je vezao dva as servisa i zaključio gem.

1:0 - Odličan početak našeg Noleta. Servirao je u prvom gemu, dopustio je samo jedan poen poljskom teniseru i sigurno je krenuo u meč.

KOMENTAR PRE MEČA

Novakov rival nalazi se u izvanrednoj formi, pošto je pre dolaska u Dubai osvojio titulu na turniru u Marselju. Tamo je naređao pobede protiv malo poznatog Leandra Rajdija iz Švajcarske, potom Mikaela Imera iz Švedske, Aleksandera Bublika iz Kazahstana, kao i Benžamena Bonzija iz Francuske u finalu.

U Dubaiju je za sada pobedio dva Rusa - Aleksandra Ševčenka i Pavela Kotova. Obojica su daleko gore plasirani na ATP listi od njega samog.

Međutim, kada je reč o susretima sa Đokovićem, tamo nema mnogo sreće. Do sada je Novak slavio apsolutno svaki put. Prvi put je to bilo na Rolan Garosu 2019. godine (3:0), potom su se iste godine sastali i na Vimbldonu (3:1), sledeći okršaj usledio je na Mastersu u Bersiju u Parizu (2:1), da bi poslednji bio viđen prošle godine u Madridu (2:0).

Nadamo se da će ovo biti Novakova "petica" protiv simpatičnog Poljaka.

Video: Novaku izneli broj 378, a onda su mu spremili veliko iznenađenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA