Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ova poruka US Opena znači da će pustiti Novaka u SAD? "On je jedan od najvećih šampiona koje tenis ima"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Teniske federacije SAD se nadaju da će Đoković uspeti da dobije "dopust" federalnih vlasti

  • 4
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković danas je poražen u polufinalu Dubaija od Danila Medvedeva (4:6, 4:6), a i dalje je pod velikim znakom pitanja njegov nastup na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Razlog su, naravno, pravila Sjedinjenih Američkih Država oko vakcinacije protiv kovida-19 koja su i dalje na snazi, za razliku od ostatka sveta, gde se već odavno putuje bez restrikcija.

Pošto Novak nije primio nijednu dozu vakcine, njemu nije dozvoljeno da uđe u SAD, a time je ugrožena njegova mogućnost da se ravnopravno sa ostalima bori za nove ATP bodove.

Međutim, sve je veći pritisak na američku administraciju da konačno "baci" pravila u kantu, pa je tako US Open na svom zvaničnom Tviter profilu poslao proglas koji pruža Đokoviću podršku i nadu da bi mogao da zaigra na dva sledeća Mastersa.

- Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koje ima naš sport. USTA i US Open se nadaju da će uspeti Novakova peticija da uđe u zemlju i da će navijači moći da ga vide u akciji u Indijan Velsu i u Majamiju - stoji u objavi US Opena koju je podelila i Američka teniska federacija.

I sam Novak je posle današnjeg meča rekao da ništa ne zna oko toga da li će moći da uđe u SAD i da i dalje čeka na odluku vlasti, odnosno predsednika Džordža Bajdena, koji je danas operisao kancer.

Video: Đoković ekspresno proleteo do polufinala Dubaija: Zadržao se na terenu manje od 90 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA