≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deluje nestvarno: Medvedev u prvom finalu Mastersa još od 2021. godine, čekaće Alkaraza da mu se priključi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski teniser je uspeo da savlada Frensisa Tijafoa u dva seta i tako se plasira u borbu za trofej

  • 0
Danil Medvedev Foto: Tanjug / AP

Ako znamo da je Danil Medvedev redovno u završnicama najvećih turnira, onda vam prosto zvuči čudno kada kažemo da će u Indijan Velsu igrati prvo finale Mastersa još od jeseni 2021. godine i to nakon trijumfa nad Frensisom Tijafoom u dva seta posle velike borbe - 2:0 (7:5, 7:6).

Dosta dugo se mučio Rus da slomi Amerikanca, čak i kada je delovalo da je sve rešeno, ovaj bi pronalazio način da se vrati, ali je na kraju Danil posle sat i 48 minuta tenisa ipak otišao u zasluženu borbu za pehar u Indijan Velsu.

Prethodno finale Mastersa je Danil igrao u Parizu te 2021. godine kada je izgubio od našeg Novaka Đokovića. Sada će ga u borbi za titulu čekati ili Janik Siner, ili što je malo verovatnije, neverovatni Karlitos Alkaraz koji preti da preotme prvo mesto Srbinu ako uzme titulu.

Tako da će ljubitelji srpskog tenisera sigurno navijati za Danila u finalu, ako dođe do međusobnog duela sa Špancem.

Danas je u prvom setu viđena velika borba sve do pred sam kraj, kada je u 11. gemu Danil ipak uspeo da napravi brejk vredan osvajanja ovog dela igre. U drugom se činilo da će Medvedev sve da reši bez tajbrejka, pošto je imao 5:4 i servirao za trijumf i tada je propustio tri meč lopte. Potom je imao istu situaciju na 6:5 kada je opet servirao za pobedu i imao četiri meč lopte, a na kraju je iskoristio prvu koja mu se ukazala u tajbrejku.

Video: Đoković ekspresno proleteo do polufinala Dubaija: Zadržao se na terenu manje od 90 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA