Vreme čitanja: oko 2 min.

Medvedev potkačio Alkaraza pred finale: "Može li on kao Novak i Nadal? Ostaje da vidimo"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ruski teniser večeras igra protiv Španca u borbi za trofej

  • 3
Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Veliko finale Indijan Velsa na programu je ove noći, a u odsustvu Novaka Đokovića zbog dobro poznatih razloga u borbi za trofej naći će se Danil Medvedev i Karlitos Alkaraz. Meč počinje tačno u ponoć.

Ovo je ukupno drugi susret Rusa i Španca, a pobedom bi Alkaraz uspeo da prestigne Novaka na prvom mestu već na kraju ove sedmice. Ako Španac kojim slučajem i osvoji trofej, isto tako će uspeti da se izjednači sa Rafaelom Nadalom, koji je imao tri Mastersa pre svog 20. rođendana.

A Rusa su na konferenciji za medije pre finala upitali da li je Alkaraza gledao samo iz užitka ili kako bi ga bolje analizirao.

- Iskreno, gledao sam kako bih uživao u njegovom tenisu. Čak i kada kažem reč uživanje, na neki način nisam iznenađen. Imamo dobre generacije ispred sebe - Zverev, Cicipas, Siner, Alkaraz, Rubljov, pa i ja, svi imamo dobre veštine, samo što neko od nas servira bolje, neko je jači na mreži, a neko ima bolji bekhend ili forhend. Kada je Karlitos imao 17 godina, bio sam u stilu - "Ovaj momak je jak, ali nikada ne znate, može da udara jako i pravi mnogo neiznuđenih grešaka, da vidimo šta može". Onda je za godinu dana stigao do mesta broj jedan. Ima mečeva kada ne promašuje mnogo, samo udara jače od protivnika - kazao je Medvedev.

Da li Alkaraz može da ponovi uspehe i brojke do kojih su stigli Rafael Nadal i Novak Đoković tokom svoje karijere?

- Bilo je to iznenađenje, zabavno za gledanje, jer se pitate, ako je ovaj momak sada u ovakvoj formi, šta mu možete? Sećam se turnira u Madridu, gde nisam gledao mečeve, ali kada sam video da je dobio i Rafu i Novaka, shvatio sam da je to bilo sjajno za nekoga od 18 godina. Ima sjajne veštine. Znamo da ume da ih koristi. Onda ide pitanje, da li može da osvoji deset slemova ili pet ili 23 ili da obori rekord? Videćemo - rekao je Danil.

Video: Ivanić lažnjakom poslao igrača Napretka u maline: Fantastične finte Zvezdinog virtuoza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    19. mart 2023 | 20:02

    Era Federera,Nadala,Novaka je najjača u istoriji tenisa,Alkaraz nema takve rivale ,mnogo ce lakse osvajati turnire.

  • Cv

    19. mart 2023 | 19:17

    Pa za razliku od tebe do sada je nesto osvojio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA