Vreme čitanja: oko 1 min.

Emotivna poruka Đokovića na dan početka NATO agresije: Zahvalio se Grku koji je odbio da bombarduje Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marinos Ricudis ostao je upamćen kao čovek koji je odbio naređenje da napadne naš narod za vreme te 1999. godine

  • 7
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković trenutno se nalazi u Beogradu, a tokom jučerašnjeg dana je pratio i meč Partizana protiv Olimpijakosa u Evroligi u beogradskoj "Štark Areni" u društvu naše teniserke Olge Danilović.

Jučerašnji dan je i inače posebno turoban za srpsku istoriju, pošto je na taj datum pre tačno 24 godine započela NATO agresija zbog koje su živote izgubili brojni nevini civili.

Širom Srbije, ovaj datum je obeležen pomenom za stradale žrtve, polaganjem venaca i održavanjem komemoracija kojima su prisustvovali i brojni državni zvaničnici.

I dalje se, skoro četvrt veka kasnije, prepričavaju i velika imena koja su obeležila samo bombardovanje, a zbog kojih je naš narod dosta dugo patio. Pre svega se tu ističe ime Marinosa Ricudisa, Grka koji je uprkos naređenju svojih vrhovnih vlasti, odbio da napadne Srbiju istakavši da je to "bratski narod".

Zbog toga je kasnije i odlikovan od strane naše zemlje, a na taj događaj podsetio je i Đoković koji je na svom Instagram profilu izdao zahvalnicu Ricudisu.

Novak Đoković, gornji deo storija bez slike Foto: Instagram / Printscreen / @djokernole

Kompletan stori možete pogledati, ako kliknete na sledeći link.

Video: Ovako je ukrašena vila Đokovića na Pavlovačkom jezeru povodom rođenja Đoletovog sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    25. mart 2023 | 11:02

    Ne razumem zasto se samo spominju civilne zrtve a NE I SVE ZRTVE, ZRTVE VOJNIKA NA REDOVNOM ODSLUZENJUVOJNOG ROKA, PODOFICIRA, OFICIRA, GENERALA... A dok kao sve vlasti od tada do sada NISU SE UDOSTOJILE DA NAPRAVESPOMENIK ZRTVAMA SA SVIM IMENIMA I PREZIMENIMA, DATUMOM I GODINOM RODJENJA I DATUMOM SMRTI, mesto pogibije. ZASTO NE PISETE DA JE SNIMAK VOZA U GRDELICI UBRZAN 7 PUTA da bi se opravdao zlocin i nikada nismo saznali broj ljudi tu stradalih. Evo pokrenite AKCIJU.

  • Boža zemunac

    25. mart 2023 | 10:35

    BRAVO NOLE SRBINE. ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

  • Дуле

    25. mart 2023 | 12:03

    Браво Новаче!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA