Vreme čitanja: oko 1 min.

"Borimo se za izbacivanje Rusa i Belorusa iz našeg sporta": Ukrajinka se oseća diskriminisano, traži pravdu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije prvi put da se Kostjuk buni, a nije ni prvi put da se ukrajinski teniseri javljaju na ovu temu na koju su već pričali Sergej Stahovski, Aleksandar Dolgopolov, Elena Svitolina...

  • 16
Marta Kostjuk, Marta Kostyuk Foto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku u kojoj se navodi da Rusi i Belorusi mogu da se takmiče, na šta je reagovala ukrajinska teniserka Marta Kostjuk koja tvrdi da se od prošle godine zalaže za izbacivanje svih igrača koji dolaze iz te dve zemlje.

- Mnogo toga je rečeno, ali moram istaći ono što nismo iznosili u javnost, a to je da se od prošle godine borimo za izbacivanje Rusa i Belorusa iz našeg sporta. Nažalost, mi nismo nezavisni igrači i praktično sve zavisi od WTA i ATP pa nemamo mnogo moći - rekla je Kostjuk.

Kostjuk tvrdi da nije u poziciji da odsustvuje sa turnira ili da predaje mečeve Ruskinjama i Beloruskinjama, jer bi joj to štetilo karijeri.

- Imamo sistem rangiranja u sportu i ako bih ja odbila da igram protiv Ruskinja i Beloruskinja, gubila bih poene i moja bi karijera praktično bila gotova. Pričali smo sa organizacijom o ovoj temi, da nećemo učestvovati na turnirima sa njima jer je to preporuka našeg saveza, kao u svim drugim sportovima. Njihov odgovor je bio da će nam zamrznuti renking i kada se rat završi možemo se vratiti takmičenju. To je smešno čuti i osećamo se izuzetno diskriminisano cele ove godine od raznih organizacija, uključujući WTA, ITF i tako dalje - kaže Ukrajinka.

Nije prvi put da se Kostjuk buni, a nije ni prvi put da se ukrajinski teniseri javljaju na ovu temu na koju su već pričali Sergej Stahovski, Aleksandar Dolgopolov, Elena Svitolina...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA