≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komična priča: Novak Đoković je obukao ovaj dres, a onda mu je čitav stadion zviždao tokom celog meča

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo, 12 godina kasnije, Novak je i dalje prvi na svetu

  • 3
KK Zvezda - KK Valensija Novak Đoković Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kako se iz dana u dan prihvata činjenica da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, sve više se evociraju neke stare simpatične i one manje simpatične priče. Ne tako poznat događaj desio se u Portugaliji gde je Novak od neprijatnosti i totalne konfuzije do simpatične situacije i pomirenja.

Novak je 2007. godine otišao na meč Benfike i Sportinga, te je tu nedeljnu noć posvetio fudbalu, ali nije mogao da ostane na druženje sa fudbalerima, pa mu je sledećeg dana predsednik Benfike poslao personalizovani dres sa prezimenom "Đoković" na leđima.

Misleći da radi pravu stvar, Srbin je u prvom kolu duela u Eštorilu izašao u tom dresu, a onda je nastala prava pometnja iz čega se izrodio verovatno najveći zvižduk koji je Nole dobio u svojoj karijeri.

Manje poznata činjenica, svima nama, ne samo Novaku, bila je da je Benfika popularna u samom Lisabonu, ali ne i u Eštorilu koji većinom navija za Sporting, a i manjina podržava lokalni klub.

Ponovo je dobio zvižduke kada je odlazio sa terena, jer je ponovo navukao dres kluba sa La Luža nakon pobede protiv Igora Andreeva u tri seta.

Organizatori turnira su brzo potrčali u svlačionicu kako bi se izvinili Đokoviću zbog ove neprijatnosti, te mu objasnili svu situaciju.

Nakon toga, Novak je čitavu priču "navukao" na šalu, a nekoliko dana kasnije u finalu je majicu bacio u publiku i obukao onu sa natpisom "Srbija".

Ogromni aplauz je usledio, ali je svakako dobio kupanje šampanjcem od strane Rišara Gaskea kojeg je upravo savladao u borbi za titulu.

Ipak, od tog momenta je Đoković ostao veliki poštovalac Benfike i 2011. godine je od tog tima dobio dres sa broje 1, simbolično zbog velikog napretka.

Evo, 12 godina kasnije, Novak je i dalje prvi na svetu.

(Telegraf.rs)

Video: Rekli smo Đokoviću da je jedini ujedinio Delije i Grobare na košarci: "Pa, ne znam baš"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA