≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jelena Dokić objavila jezivu fotku posle brutalnih batina: "Cele noći sam udarana oštrim cipelama"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jelena je pretučena kada je imala 17 godina posle jednog poraza, dve nedelje kasnije posledice su se još videle

  • 6
Jelena Dokić Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Jelena Dokić se oglasila na svom Instagram profilu gde je objavila tužnu priču i svoju bolnu uspomenu. Povodom predavanja o nasilju u porodici, gde je bila jedan od učesnika, objavila je fotografiju od pre 22 godine, kada je igrala na US Openu.

Ona je uz fotografiju otkrila da je dve nedelje pre toga brutalno prebijena i da je tučena čitave noći oštrim cipelama u potkolenicu.

Istakla je da su se posledice prebijanja videle i na toj fotografiji, dve nedelje kasnije.

Iako nikoga nije imenovala u postu, jasno je da je aludirala na svog oca Damira Dokića, o kojem je pisala u knjizi koju je objavila, gde je iznela neke šokantne tvrdnje na račun svoga oca kako ju je tukao i maltretirao posle nekih poraza.

Ona ne krije da je zbog svega ovoga posle imala i problema sa depresijom, kao i da je više puta pokušala da izvrši samoubistvo.

- Natečene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći zbog izgubljenog meča. Ove fotografije su snimljene više od dve nedelje posle, a ja sam još uvek imala velike modrice. Imala sam 17 godina.

- I dan danas imam kvrgave potkolenice od ovih batima. Ostao je ožiljak iza svake rane, a ovo su moji. Preživela sam, ali to neće preživeti sve devojčice ili žene. To je tužna realnost... Zašto ovo objavljujem? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore nego što sam ja ikada prolazila.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena)

Jelena je istakla da će uvek dići glas kada je ovaj problem u pitanju i da će se uvek boriti za opne čiiji se glas ne čuje.

- Samo u Australiji od nasilja u porodici pogine jedna žena nedeljno. Jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u prodici. Cifre su još gore širom sveta.

- Što više ne pričamo o tome, što više zaziremo od tog pitanja, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo znajte da tvas razumem. Znam koliko ste uplašeni. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost. Ništa nije vaša krivica. Za one koji mogu, budite tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška. Ne bežite od njih i ne napuštajte ih.

- Ovo dolazi od nekoga ko je ovo doživeo, napuštena i nasmrt uplašena, molim vas ne okrećite leđa. Ženama i devojkama je potrebna vaša pomoć.

Dolazeći od nekoga ko je bio tamo, napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite leđa. Ženama i devojkama trebate vas i vašu pomoć.

- Učinimo više za buduće generacije. Za naše ćerke, sestre i sve devojke i žene širom sveta da ovo bude bolje i bezbednije mesto, da budu srećne, zdrave i bez nasilja. Nikada neću prestati da se borim i da govorim o ovom pitanju, posebno za one koji ne mogu i nemaju glas.

(Telegraf.rs)=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    6. april 2023 | 16:58

    Draga Jelena jako mi je žao zbog tvoje teške sudbine, kada bi sve žene otvorile dušu retka je ona koja nije pretrpela fizičku i emotivnu bol. Ja sam maltretiranja od ranog detinjstva, majka me je mnogo tukla, otac je bio ravnodušan prema meni jer je znao da nisam njegovo dete, hvala mu nije me ni fizički ni psihički maltretirao. Posle sam 20 godina trpela psihičko nasilje od emotivnog partnera sve dok nije crko. Pokušao je i fizičko nasilje ali sam ga ja tako žestoko izgrebala po licu pa se više nije usudio da me takne. Mogla bih roman napisati o nasilju. Imam poruku za sve žene koje trpe fizičko nasilje uzvratiti mu udarac, oni su slabići i ustuknuće od prvog udarca.

  • Puz

    6. april 2023 | 18:14

    Draga Jelena, nazalost roditelje nisi mogla da biras. Ceo svet zna da ti je otac ozbiljan psihopata. Da je srece zivot je trebao da provede u zatvoru dozivotno

  • Beli

    6. april 2023 | 17:57

    Umesto da te ljudi pamte kao vrsnu teniserku, pamtiće te po kuknjavi i žalopojkama!!! 🤔🥵

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA