≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak Đoković: "Nadal je GOAT na šljaci, a ovo će biti nova velika trojka svetskog tenisa"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak nahvalio rivale iz Španije

  • 5
Novak Đoković Printskrin: Youtube/DjokerNole Media

Novak Đoković je održao konferenciju za novinare u Monaku, gde će početi sezonu na šljaci. Nole će učestvovati na Mastersu u Monte Karlu, gde faktički ne brani ništa, jer je prošle sezone već u drugom kolu.

Nole je upitan koliko će na njega uticati što nije igrao u Americi, ali on ističe da se već navikao na tu situaciju.

- Navikao sam se na to poslednjih nekoliko godina. Prošle godine nisam uopšte igrao u Americi ove godine ponovo, ali ok, tako je kako je, imao sam više treninga na šljaci, što je pozitivna stvar za sezonu na šljaci. Nisam imao mnogo uspeha u Monte Karlu poslednje tri godine, nisam igrao ovde dobro, nadam se da ću bolje početi sezonu na šljaci bolje i da ću podizati formu kako se bude približavao Rolan Garos.

- Sigurne pauze naravno u rasporedu, ali već sam imao dosta zvaničnih mečeva ove sezone, u poređenju sa prošlom sezonom to je drugačija situacija. Imam više mečeva u nogama da budem srećan pred sezonu na šljaci.

Imao je Novak i hvalospev na račun Rafaela Nadala, za koga kaže da je šteta što nije na turniru zbog povrede i istakao je da je Španac najveći teniser ikada na ovoj podlozi.

- Ovo je gubitak za turnir i tenis generalno, jer je on ono što jeste, do sada najveći i najuspešniji teniser na šljaci svih vremena, znamo koliko puta je pobedio Monako i sve ostale turnire na šljaci. Sa druge strane, to je prilika za sve nas ostale, da kada on nije tu pokušamo da odemo što dalje i da osvojimo titulu. 

Posebno je Novak nahvalio i Karlosa Alkaraza i otkrio ko bi mogla da bude nova velika trojka svetskog tenisa.

- Ima sjajan mentalitet, uvek vas pritiska jako, oduzima vam vreme, dobro se prilagođava svakom rivalu taktički na njegovu igru, kompletan igrač, fenomenalno je za naš sport da imamo šampiona kao što je on. On je veoma mlad, osvežavajuće je da vidimo novo rivalstvo između njega i Sinera, imali su dva neverovatna meča u Indijan Velsu i Majamiju. Njiho dvojica i Rune su lideri mlade generacije, možda oni budu nova velika trojka - uz osmeh je najavio Đoković.

Novak Đoković je slobodan u prvom kolu Monaka, a u drugom igra sa pobednikom meča Mekenzi Mekdonald - Ivan Gakhov, koji igraju u ponedeljak.

(Telegraf.rs)

Video: Namestio Nole ruku pred mečeve na turniru u Monte Karlu: Snimak sa treninga najboljeg tenisera sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    9. april 2023 | 21:14

    Jedan, jedini GOAT…Novak Djoković…KOSI TATA KOSI SIN

  • Kele

    9. april 2023 | 22:06

    Uvek plemenit i pozitivan naš Nole. Idemo u nove pobede Nole 🍀🍀🍀

  • Geras

    9. april 2023 | 22:38

    Najbolji sportista sveta svih vremena.... Goat Nole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA