≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena koja će dugo da proganja Novaka Đokovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oreli Turt je učinila nepravdu prema najboljem teniseru sveta, a nema lepu uspomenu na nju i iz prošlosti

  • 19
Oreli Turt Foto: JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

Novak Đoković je poražen u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu, pošto je bio bolji od njega u osmini finala bio Italijan Lorenco Museti posle velike drame i meča koji je bio pun tenzija.

Đoković je bio vidno neraspoložen u nekoliko navrata, a posebno je proključao u drugom setu, kada je ušao u raspravu sa francuskom sutkinjom Oreli Turt.

Museti je važnom delu meča, kada su igrači ređali brejkove jedan za drugim, izbacio loptu u aut kod prvog poena u gemu.

Đoković je pokazao da je aut, a sudija koja je sišla sa stolice pokazala je drugi trag, istakavši da ne vidi drugi.

Novak ju je ubeđivao da je aut popriličan i da se trag jasno vidi, ali ga je ona uveravala da ne može da potvrdi da je to aut. Takođe je istakla da ni linijski sudija nije mogao da potvrdi Novakov trag.

Rasprava se odužila čitav minut, a publika je izviždala Đokovića ni krivog ni dužnog. Zapravo, "oko sokolovo", koje ne postoji na ovom turniru, ali se može videti u TV prenosu, pokazalo je da je lopta bila prilično u autu i da je Novak bio u pravu što se bunio.

Ipak, izgubio je poen, a kasnije je i brzo izgubio čitav gem, a na to je nema sumnje uticala odluka sudije koja je poremetila Đokovića.

Sigurno je i da Oreli Turt neće biti Novaku omiljena kada god je ponovo bude video.

Francuskinja je bila sudija i u jednoj od najgorih situacija koju je Đoković doživeo u karijeri. U pitanju je meč četvrtog kola US opena protiv Pabla Karenja Buste 2020. godine, kada ga je slučajno pogodio linijsku sutkinju, posle čega je diskvalifikovan sa turnira.

Oreli Turt, Novak Đoković, linijski sudija, US OPen 2020 Oreli Turt pomaže sudiji koju je Novak Đoković pogodio lopticom na US openu; Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Oreli je tada bila glavni arbitar, sišla je sa stolice da pomaže sudiji koju je Novak nehotice pogodio lopticom, a kasnije je u saradnji sa supervizorom turnira učestvovala u saopštavanju odluke Novaku da je diskvalifikovan sa turnira.

Ipak, jedina lepa uspomena za Novaka kada je Oreli Turf u pitanju, jeste finale Rolan Garosa 2021. godine, kada je pobedio Stefanosa Cicipasa i došao do svog drugog Rolan Garosa u karijeri. Tada je glavni arbitar bila upravo Oreli Turf, a meč je ostao upamćen po velikom preokretu Đokovića koji je gubio sa 2:0 u setovima, pa došao do preokreta i trijumfa.

Ali, ove dve situacije će sasvim sigurno Oreli Turf staviti na listu nepoželjnih sudija kada je Novak Đoković u pitanju.

(Telegraf.rs)

Video: Novak vrlo neraspoložen posle poraza u Monte Karlu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    14. april 2023 | 15:29

    Zbilja je bila neprijatana situacija pogotovu kad je kamera prikazala mladog čoveka punog zlobe kako žviždi i dobacuje našem Noletu. Naježila sam se od te grozote i pakosti. Idemooo daljeee Noleee🍀🍀🍀

  • Super Brundo

    14. april 2023 | 15:27

    Ona stalno gresi.Iz turnira u turnir.Sudija je samo zato sto je zena a ne zato sto se razume u tenis i pravila.To je slicno kao sa trazenjem posla.Bez obzira koliko imate znanja i iskustva, zenski kandidat ce uvek da ima prednost jer mora da se ispuni odredjeni broj zena na pozicijama.Sto je pozicija veca to zene postanu bahatije.Tu narocito mislim na one koje nose uniformu na poslu - vojska, policija, zdravstvo.Zamislite da vam je takav neko nadredjen.

  • Vesa

    14. april 2023 | 14:01

    Nek zakaže pregled dotična kod oftamola a može i kod psiha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA