≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od teniskog klasika u 2. kolu Srpska Opena: Vavrinka poklekao, Francuz ide na Novaka Đokovića!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika šteta za sve one koji su čekali ovaj duel

  • 0
Stan Wawrinka, Stan Vavrinka Foto: Tanjug/AP

Iako su se mnogi nadali da će uživati u pravom teniskom spektaklu, u predstavi između Stena Vavrinke i Novaka Đokovića u drugom kolu Srpska opena - do toga neće doći. Švajcarac nije smogao snage da slavi protiv Luka Van Aša koji ga je savladao sa 2:1, po setovima 1:6, 7:6, 6:4 posle preokreta.

Meč između Francuza i Švajcarca je trajao više više od dva i po sata, a na ovaj način, Francuz je i zakazao meč sa Novakom Đokovićem, inače prvim nosiocem, na turniru u Banjaluci.

Gledali smo vrhunski tenis Stena Vavrinke na samom početku meča. U prvom setu je Švajcarac naprosto "progutao" Francuza i krenuo je serijom od čak 5:0.

Luka van Aš je uspeo da osvoji jedan gem, pre nego što je Vavrinka završio posao u narednom i poveo sa 1:0.

U drugom setu, Vavrinka je mogao do brejka odmah na početku, ali je ispustio dve brejk lopte. Nakon toga se ušlo u dramu, pošto ni sam Sten nije bio baš najsigurniji na svom servisu.

Ali imao je priliku da završi meč kod rezultata 5:5. Imao je faktički tri meč lopte, jer je imao 0:40 na servis Van Aša, ali je Francuz uspeo na veliko čudo da se spasi. Potom je uveo meč u tajbrejk.

Krenuli smo i u ovom gemu šareno. Mnogo mini-brejkova i nesigurnost su se uvukli u Vavrinku, pa je Van Aš ipak došao do izjednačenja u setovima i uveo nas u treći.

Tamo je Francuz primetno bio nadmoćniji, počeo je još više da "muči" već umornog Vavrinku, a Švajcarac je uspeo da napravi prvi brejk u ovom setu. Ipak, potom je Van Aš uzvratio sa dva uzastopna, čime je došao do prednosti od 5:3, a iako je Vavrinka dobio gem, nije imao snage da napravi i novi brejk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA