Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković preokretom do četvrtfinala, odigao je savršen 3. set i čeka potencijalni srpski derbi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak bolji od Luke Van Aša, naredni rival mogao bi da mu bude Lajović

  • 13

Uprkos tome što se poprilično mučio, najbolji svetski teniser Novak Đoković dobio je svoj prvi meč u Banjaluci i plasirao se u četvrtinale "Srpska Open-a!"

Đoković je u tri seta bio bolji do francuskog tenisera Luke Van Aša, inače 87. igrača sveta, koji je vodio sa 1:0 u setovima i imao brejk prednosti u trećem. Na kraju, morao je da "pruži ruku" boljem od sebe - 6:7, 6:3, 6:2!

Meč je trajao dva sata i 40 minuta, a Novak će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Dušan Lajović - Gregori Barere.

Nervozan je Đoković bio u prvom setu, ali je generalno držao sve pod kontrolom sve do rezultata 4:4. U tom trenutku izgubio je servis i dozvolio rivalu da dođe na korak od osvajanja seta, ali ga je potom ribrejknuo i poveo sa 6:5.

Imao je Đoković i tri brejk, odnosno set lopte, u 12. gemu, da bi u taj-brejku stao pri rezultatu 4:4 i dozvolio Francuzu da povede u ovom meču.

Skinuo je Novak u drugom setu i steznik sa ruke, istu je opustio i vrlo brzo je stigao do brejka (3:1). Van Ašu je u tim trenucima stao servis, što je Đoković iskoristio i uzeo još jedan brejk. Ovaj za set i izjednačenje - 6:3.

Slavila je publika Noleov povratak u meč, mada su vrlo brzo ponovo ostali u šoku - jer je Van Aš već na startu trećeg seta uzeo brejk Đokoviću. Iskoristio je njegove greške, ukupno četiri neiznuđene u ovom gemu, i poveo sa 1:0. Međutim, to vođstvo je bilo kratkog daha s obzirom na to da je Novak u narednom gemu vratio svoj servis - 1:1.

Naredna dva gema bila su možda i ključna u ovom setu. Osim što se nekako izvukao na svoj servis, Đoković je potom isti uzeo rivalu i poveo sa 3:1. Nastavio je u pravom ritmu i bez problema je poveo sa 4:1, zatim i priveo meč kraju.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković otišao da trenira na terenu koji je malo dalje od znatiželjnih fanova: Tu su mu otac i stric

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    19. april 2023 | 17:12

    I on je pobeđivao sa 18 godina starije i iskusnije igrače. Godine čine svoje. Nadam se da će ipak osvojiti dva naredna seta.

  • Nema nam druge

    19. april 2023 | 16:56

    Moramo se i na to navikavati, prečesto se sa ivice ambisa vraća u zadnjem trenutku, a sve češće u tome i ne uspeva. Sve to me čini tužnim jer sam verujem kao i mnogi naviknut na brutalnost kojom je Nole do skora mleo protivnike.

  • Ivan

    19. april 2023 | 17:06

    Dobro igra mladi Francuz Vidi se poboljsanje igre Novaka Bice to jos bolje u Rimu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA