≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ćevapi? Čim sam došao ovde, odmah sam ih probao!": Rubljov nije mogao da odoli "gurmanluku" u Banjaluci

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ruski teniser imao je samo reči hvale za turnir u Republici Srpskoj

  • 0
Andrej Rubljov Foto: Tanjug / AP

Ruski teniser, Andrej Rubljov se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Banjaluci, pošto je savladao Huana Pabla Variljasa u dva seta za samo sat i 10 minuta - 2:0 (6:2, 6:2).

Odmah na početku konferencije, Rubljov je dobio pitanje o domaćoj hrani. Poseban osvrt dao je na ćevape.

- Juče sam jeo banjalučke ćevape. Svideli su mi se. Kada sam došao ovde, odmah sam ih probao. Grilovano meso je uvek lepo - našalio se Rubljov.

Voleo bi, kaže, kada bi imao barem deo Novakovog iskustva sa najvećih turnira.

- Mislim da ne dobijam dovoljno novca od nagradnog fonda da pokrijem Novakovu platu. Naravno, to bi mi bilo zadovoljstvo. On je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, da on sa mnom podeli malo iskustva, to bi bilo nerealno.

Iako je iza Rubljova nekoliko fenomenalnih nedelja, pre svega zbog toga što je osvojio ATP Masters u Monte Karlu, kaže da valja učiti na greškama u svakom trenutku.

- Nadam se da napredujem i da idem u pravom smeru. Raditi na tome je jednostavno. Biti iskren prema sebi i prihvatiti da radite neke stvari na pogrešan način, da prihvate da grešite i da morate da nađete rešenje u tim situacijama. Ne smete da lažete sebe, morate da budete iskreni, prema sebi i prema svom timu. Kad je vaša greška, onda je vaša greška. Na tome morate da radite. Ne moraju to da budu velike stvari, mogu da budu i male. Kada vozite i kada vam neko 'uleti', mnogi ljudi poludeli, ali morate da probate da ostanete smireni. Morate da pronađete bilo kakve stvari iz svakodnevnog života i to se posle prenosi i na teren.

Novak Đoković - Rubljov Foto: Tanjug/AP

Teren u Banjaluci je spor, ali mu to odgovara.

- Tereni su spori, istina je. Ne mislim da su baš najsporiji, ali jesu sporiji nego na primer u Monte Karlu. Kada sam igrao polufinale protiv Frica u kišnim uslovima, mislim da je tamo bilo sporije nego danas ovde. Sviđaju mi se ovi uslovi, ali istina je da je dosta sporo ovde.

Posebne pohvale išle su na račun organizatora, a posebno Novakovog brata Đorđa.

- Puno hvala Novakovom bratu Đoletu, mnogo mi je pomogao i u dolasku iz Nice u Banja Luku. Nisam to očekivao i zahvalan sam mu na tome. U ponedeljak sam odmara, u utorak sam trenirao malo, u sredu malo više, a danas sam igrao dosta dobro. Nisam očekivao da ovako lako pobedim. Huan je ove godine zamalo pobedio Zvereva na Australijan open, opasan je i može da igra baš dobro. Nisam očekivao da mi sve ide za rukom danas.

Potom se osvrnuo i na činjenicu da je nedavno postao i kum deteta Danila Medvedeva.

- Lagali su me! Nisam očekivao, nisu mi rekli da je toliko odgovornosti na mene. Prvo sam to prihvatio, a onda sam shvatio šta sve moram da uradim! Bilo je to pre Monte Karla, imali smo vremena za celu ceremoniju i stvarno je bilo lepo. Biti deo toga je velika čast i na kraju krajeva, Danil je jedan od mojih najboljih prijatelja, znamo se od kada smo imali šest godina. Pomalo je smešno što sam sada kum njegove ćerke. Stvarno je veliko zadovoljstvo i velika čast. Zahvalan sam im na tom poverenju.

(Telegraf.rs)

Video: Novak bez steznika oko lakta: Dobre vesti sa treninga u Banja Luci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA